Mikkeliläinen FH Invest aikoo rakentaa neljä kerrostaloa Kuusankoskelle

Ensimmäisen talon ennakkomarkkinointi alkaa tänä vuonna, kun asemakaava on vahvistettu.

Lumikki Haaja

Kuusankosken Pallokentän alueelle tulevien asuinrakennusten sijoittelussa on huomioitu korttelista avautuvat jokinäkymät.
Kuusankosken Pallokentän alueelle tulevien asuinrakennusten sijoittelussa on huomioitu korttelista avautuvat jokinäkymät.

Mikkeliläinen rakennusyhtiö FH Invest voitti Kuusankosken Pallokentän korttelin tontinluovutuskilpailun ehdotuksellaan Koskelo. Kouvolan tekninen lautakunta päätti asiasta tiistaina.

Yhtiö laatii Kouvolan kaupungin kanssa alueen asemakaavan. Kaavoitus alkaa tänä vuonna. Kun asemakaavamuutos on tullut voimaan, kaupunki myy tai vuokraa tontit FH Investille.

–Suunnitelmissa on rakentaa kortteliin neljä kuusikerroksista kerrostaloa. Tavoitteena on aloittaa ensimmäisen talon asuntojen ennakkomarkkinointi siinä vaiheessa, kun kaava vahvistuu, toivottavasti kesällä, FH Investin tuotantopäällikkö Kalle Rentto sanoo.

Hänen mukaansa talot rakennetaan yksi kerrallaan sen mukaan, miten kysyntää riittää.

– Jos ennakkomarkkinointi tuottaa tulosta, ensimmäistä taloa päästään rakentamaan varmaan vielä tämän vuoden puolella tai ensi keväänä.

FH Invest ja samaan konserniin kuuluva FH Rakentajat ovat tehneet Kouvolassa useita kerrostalokohteita aiemminkin. Viimeisin on vuonna 2016 Kouvolan keskustaan Halkotorin alueelle valmistunut Pilke-niminen kerrostalo.

– Meillä oli siinä vieressä myös toinen kerrostalokohde Tuohi ennakkomarkkinoinnissa. Kysyntä ei silloin riittänyt, kun keskustan alueella oli muitakin kohteita samaan aikaan markkinoinnissa. Kouvolaan sopiva uusien kerrostalojen rakennustahti on viime vuosina ollut yhdestä kahteen taloa vuodessa.

Rentto arvioi, että Kymijoen rannalla sijaitseva Pallokentän alue kiinnostaa asunnon hankkijoita.

–Kuusankoski on omanlaisensa hieno alue. Voisi sanoa, että se on Kouvolan hienointa aluetta.