Merkkaa päivä kalenteriin: Influenssarokotukset alkavat Essoten alueella marraskuun 25. päivä

Influenssarokotuksia jaetaan tänä vuonna myöhässä, sillä maahantuoja toimitti rokotteet myöhässä koko Suomeen.

Linda Varoma

Influenssarokotus, rokote
Influenssarokotteiden suojateho vaihtelee kaudesta toiseen.
Influenssarokotus, rokote Influenssarokotteiden suojateho vaihtelee kaudesta toiseen.

Influenssarokotuksia aletaan jakaa riskiryhmään kuuluville Essoten alueella 25. marraskuuta lähtien. Joukkorokotukset jatkuvat 5. joulukuuta asti.

Influenssarokotuksia jaetaan tänä vuonna myöhässä, sillä maahantuoja toimitti rokotteet myöhässä koko Suomeen.

Rokotuksia saa Essoten terveyskeskuksissa sekä Omatorilla. Mikkelissä Omatorilla rokotuksia annetaan joka päivä, mutta kaikissa terveyskeskuksissa ei. Oman terveyskeskuksen rokotusajat kannattaa tarkistaa täältä.

Mikkelissä liikuntarajoitteisten on mahdollista saada rokote samoina aikoina Omatorin alakertaan avautuneessa hammashoitolassa. Rokotuksen saa myös vastaanotolla käynnin yhteydessä.

Jos ei ennätä käydä joukkorokotuksissa, Essoten sähköiseen ajanvaraukseen avautuu 2. joulukuuta rokotusaikoja joulukuun alkupuolelle.

Mikkeliläisten neuvolaikäisten lasten ja heidän perheidensä sekä vauvaa odottavien perheiden uusi rokotuspaikka löytyy sairaalakampuksen Perhetalosta. Rokotukseen voi varata rokotusajan Essoten sähköisen ajanvarauksen kautta. Muissa neuvoloissa asioivat voivat ottaa rokotukset niissä käydessään tai varata ajan puhelimitse omasta neuvolastaan.

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai lääkäri arvioi, kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotuksen kohderyhmään.