Mikkelin Kookengässä vaihtuu kauppias alkuvuodesta — Veri vetää uuden kauppiaan pois pääkaupunkiseudulta

Reetta Varonen aloittaa Kookengän kauppiaana helmikuussa. Liike säilyy tutulla paikallaan, mutta pientä pintaremonttia ja päivitystä on luvassa.

Kanerva Kuitu

Kookengässä on alkanut loppuunmyynti kauppiaanvaihdoksen takia.

Kauppakeskus Akselissa sijaitsevan Kookengän kauppias vaihtuu. Nykyiset kauppiaat Jukka-Matti ja Virpi Hyppönen luopuvat kaupasta viimeistään tammikuun loppuun mennessä, ja uusi kauppias Reetta Varonen aloittaa helmikuun alussa.

Reetta Varonen pyörittää tällä hetkellä sekä Järvenpään että Keravan Kookenkiä, joista luopuu muutoksen myötä. Hän saa Mikkelin liiketilat haltuunsa 1. helmikuuta. Avaamiseen menee viikko tai pari, riippuen siitäkin, kuinka paljon tavaraa saadaan alkuvaiheessa sisään.

— Pientä pintaremonttia ja päivitystä tehdään ensimmäiset päivät ja sitten aletaan pystyttää myymälää. Ainakin viikon on kiinni, todennäköisesti kaksi. 

Varonen arvelee, että kauppiaan vaihdos näkyy myös liikkeen valikoimassa.

— Asiakkaat kuitenkin lopussa päättävät sen, mitä kaupan hyllystä löytyy. Lähdetään kokeilemaan ja katsomaan, mikä Mikkelissä toimii. 

Pohjoisesta kotoisin oleva Varonen kertoo, että veri vetää takaisin rauhallisemmille maaseuduille pääkaupunkiseudulta. Pääasiassa hän työskentelee Jyväskylän-myymälässä, mutta kerran viikossa kauppiaan voi nähdä Mikkelissäkin.

Ennen aloittamista edessä on myymälävastaavan palkkaaminen Mikkeliin. 

Jukka-Matti ja Virpi Hyppönen ovat kauppiaina myös Jyväskylän Kookengässä, jonka Varonen ottaa niin ikään haltuun. Hyppöset jatkavat yrittäjinä tulevaisuudessakin Aurinkoiset askeleet -yrityksessään, joka keskittyy konsultointiin ja koulutustoimintaan. 

Jukka-Matti Hyppönen kertoo, että pariskunta on toiminut kauppiaina 16 vuotta. Vähittäiskaupan ollessa murroksessa on aika kokeilla jotain uutta.