Anttolaan ei olla rakentamassa uutta päiväkotia, vaan Norpanhoviin esitetään tehtäväksi yksittäisiä korjauksia

Kaupunkiympäristölautakunnan mukaan peruskorjaus maksaisi 150 000—200 000 euroa, uuden rakennuksen tekeminen Anttolan yhtenäiskoulun yhteyteen taas 1—1,2 miljoonaa euroa.

AOP

Norpanhovissa on 32 varhaiskasvatuspaikkaa. Kuvituskuva.
Norpanhovissa on 32 varhaiskasvatuspaikkaa. Kuvituskuva.

Norpanhovin päiväkodille Anttolassa ei olla rakentamassa uusia tiloja. Mikkelin kaupunkiympäristölautakunta päätti tiistain kokouksessaan esittää kaupunginhallitukselle, että Norpanhovi korjataan terveysvalvonnan suositusten mukaisesti.

Norpanhovissa on tehty viime vuosina useita pieniä korjauksia sisäilmaongelmien takia, mutta henkilöstö on silti oireillut.

Kasvatus- ja opetuslautakunta esitti marraskuussa, että kaupunkiympäristölautakunta selvittäisi sekä peruskorjauksen että kokonaan uuden päiväkodin rakentamisen kustannukset. Kaupunkiympäristölautakunnan mukaan peruskorjaus maksaisi 150 000—200 000 euroa, uuden rakennuksen tekeminen Anttolan yhtenäiskoulun yhteyteen taas 1—1,2 miljoonaa euroa.

Kaupungin mukaan päiväkotia ei kuitenkaan tarvitse peruskorjata laajamittaisesti vaan tietyt, yksittäiset korjaukset riittävät. Näin päiväkoti voisi jatkaa samoissa tiloissa.

Kaupunkiympäristölautakunta kuitenkin päätti, että mikäli päiväkotitoiminta kuitenkin päädytään siirtämään muualle, tulee Anttolan alueelta tarkastella muut valmiit rakennukset, kuten Taipaleentie 21, ennen uudisrakennukseen päätymistä. Taipaleentiellä on vanhat ryhmäkotitilat.