Mikkelipuistoyhdistys hakeutuu konkurssiin – "Todella suuri pettymys, että matkamme päättyy näin"

Yhdistyksen hallitus päätti asiasta tiistaina.

Taru Hokkanen

Mikkelipuisto. Arkistokuva.
Mikkelipuisto. Arkistokuva.

Mikkelipuistoyhdistys ry hakeutuu konkurssiin. Yhdistyksen hallitus päätti asiasta tiistaina.

Yhdistyksen tiedotteen mukaan syynä on maailmanlaajuinen poikkeustilanne yhdistettynä aikaisemmilta vuosilta jääneeseen velkataakkaan ja palvelurakennusinvestoinnin yhteydessä tapahtuneisiin virheisiin. Ne ja koronaviruksen aiheuttama isku etenkin ravitsemus- ja matkailualalle loivat tilanteen, jossa edellytyksiä toiminnan jatkamiselle ei yhdistyksen mukaan enää ole.

Hallituksen puheenjohtaja Teppo Kaarniemi kertoo tiedotteessa, että konkurssipäätös tehtiin raskain mielin.

– Olimme juuri tehneet huikean tulosparannuksen ja saaneet toiminnan suunnan käännettyä kannattavaan suuntaan. On meille kaikille todella suuri pettymys, että matkamme päättyy näin, Kaarniemi toteaa.

Taustalla takavuosien talousvaikeudet

Yhdistyksen toiminnanjohtajan Heidi Kelhon mukaan yhdistys olisi tehnyt tänä vuonna 70–100 000 euroa käyttökatetta, jos sen toiminta olisi päässyt jatkumaan viime vuoden tehokkuudella ja tunnusluvuilla. Viime vuonna yhdistys paransi tulostaan huomattavasti vuosien 2017–2018 taloudellisen kriisin jälkeen.

– Universumi päätti puolestamme toisin. Työ jää nyt harmittavasti kesken, mutta konkurssipäätös tässä tilanteessa on ainoa oikea. Valitettavasti, Kelho sanoo tiedotteessa.

Tänä vuonna koronaviruksen vuoksi annetut viranomaismääräykset ovat vähentäneet voimakkaasti myös Mikkelipuiston palvelujen kysyntää. Puutarharavintola Greeneri suljettiin 27. maaliskuuta ja koko ravintolahenkilöstö lomautettiin.

Tiedotteessa kerrotaan, että vuosien 2017 ja 2018 tappioiden takia yhdistyksellä ei ole puskuria, jolla päästä yli yllättävästä tilanteesta.

Vuonna 2005 perustetun yhdistyksen tärkeintä toimintaa on ollut Mikkelipuiston ylläpitäminen ja kehittäminen. Mikkelipuisto kuuluu Mikkelin tärkeimpiin matka- ja virkistyskohteisiin.

Juttua korjattu 26.5. klo 14.20: Korjattu numerovirhe. Kelho arvioi, että yhdistys olisi voinut tehdä tänä vuonna 70–10 000 euroa käyttökatetta, jos sen toiminta olisi jatkunut viime vuoden kaltaisena. Aiemmin jutussa luki virheellisesti 70–10 000 tuhatta euroa.

Juttua korjattu 26.5. klo 15.24: Korjattu numerovirhe. Arvio mahdollisesta katteesta on oikeasti 70–100 000 euroa, ei 70–10 000 euroa, kuten jutussa ja aiemmassa oikaisussa virheellisesti luki.