Lenita Toivakka ei tukenut Timo Soinia: "Ulkoministeri ei voi mitätöidä ulkopoliittisia tavoitteita".

Muut eteläsavolaiset kansanedustajat noudattivat ryhmäkuria.

Jaakko Avikainen

Lenita Toivakan mukaan Timo Soini ei kunnioita hallituksen linjaamaa työtä naisten seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeuksien vahvistamiseksi.
Lenita Toivakan mukaan Timo Soini ei kunnioita hallituksen linjaamaa työtä naisten seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeuksien vahvistamiseksi.

Kokoomuksen mikkeliläinen kansanedustaja Lenita Toivakka ei tukenut ulkoministeri Timo Soinia (sin.) perjantaisessa luottamusäänestyksessä. Toivakka oli paikalla istuntosalissa, mutta ei osallistunut äänestykseen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän Soinia tukevaa kantaa jätti noudattamatta kaikkiaan neljä puolueen naiskansanedustajaa.

— En äänestä luottamuksen puolesta koska mielestäni hän ulkoministerinä toimii Suomen ulkopoliittisen linjan vastaisesti. Hän ei kunnioita hallituksen linjaamaa tärkeää työtä jota monet suomalaiset tekevät naisten seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeuksien vahvistamiseksi, Toivakka kirjoitti Facebookissa.

— Ulkoministerin vakaumus on hyvin tiedossa. Kunnioitan sitä, mutta ulkoministeri ei voi kirjoituksillaan tai toiminnallaan mitätöidä ja vahingoittaa Suomen eduskunnassa hyväksyttyjä ulkopoliittisia tavoitteita, hän jatkoi.

Toivakka myös kirjoitti, ettei pidä sinisten painostuksesta yksittäisen ministerin luottamusäänestyksessä. Toivakka ei täsmentänyt, millaista painostusta hän tarkoittaa.

Toivakkaa lukuun ottamatta eteläsavolaiset kansanedustajat äänestivät puolueryhmäkurin mukaisesti.

Hallituspuolueita edustavat Antti Häkkänen (kok.), Kaj Turunen (kok.), Jari Leppä (kesk.) ja Hanna Kosonen (kesk.) äänestivät Soinin luottamuksen puolesta.

Opposition Satu Taavitsainen (sd.) ja Heli Järvinen (vihr.) puolestaan äänestivät vastaan.

Luetuimmat