Nuku lauantaina ulkona - ”Yö tähtitaivaan alla on hieno elämys”

Uusi retkeilytapahtuma kutsuu yökylään Mikkelin Latupirtille ja Mäntyharjun Kirkonkylään.

Tanja Rihu

Mäntyharjun Nuku yö ulkona -tapahtuma järjestetään Villa-Auroran pihapiirissä Kirkonkylässä. Majatalon yrittäjät Juha Poraharju ja Seija Pohjanoksa seuraavat, kun Mäntyharjun Reissupolun Jorma Mäkinen keikkuu riippumatossa.
Mäntyharjun Nuku yö ulkona -tapahtuma järjestetään Villa-Auroran pihapiirissä Kirkonkylässä. Majatalon yrittäjät Juha Poraharju ja Seija Pohjanoksa seuraavat, kun Mäntyharjun Reissupolun Jorma Mäkinen keikkuu riippumatossa.

Jos yö luonnossa houkuttelee, tulevana lauantaina 17. syyskuuta elämystä on hyvä hetki kokeilla.
Suomen Ladun valtakunnallinen Nuku yö ulkona -tapahtuma tarjoaa Mikkelissä ja Mäntyharjussa sellaiset puitteet, että aloittelijakin uskaltautuu mukaan.
- Tämä on helppo tapa kokeilla yöpymistä ulkona ja sopii erityisesti lapsiperheille. Meidän tapahtumaan on tulossa isovanhempia lastenlasten kanssa, sanoo Mikkelin Ladun puheenjohtaja Seppo Tiihonen.

Mikkelissä nukutaan Latupirtin läheisyydessä. Metsään mahtuu lukuisia telttoja, ja yhdistys pystyttää paikalle myös valmiita telttoja. Käytettävissä ovat Latupirtin tilat ja kota, jossa voi tehdä ruokaa ja istua iltaa.
- Jos sää äityy oikein ilkeäksi, sisälle pääsee, Tiihonen lupaa.
Tapahtumassa syödään illalla omia eväitä, mutta aamupuurot yhdistys tarjoaa kaikille osallistujille.

Mäntyharjussa tapahtumapaikkana on majatalo Villa-Auroran pihapiiri. Kynnystä yökyläilyyn madaltavat vesivessat, tasaiset telttapaikat sekä ötökkävapaa alue.
Nukkua voi oman teltan lisäksi riippumatossa, joita on pihapiirissä yhdeksän valmiina.

- Puita on vapaana eli omankin riippumaton saa ripustaa, yrittäjät Seija Pohjanoksa ja Juha Poraharju lupaavat.
Mikäli ulkona nukkuminen hirvittää tai ei sovi kaikille seurueen jäsenille, kuten kaikista pienimmille lapsille, majatalosta voi varata huoneen. Maksullista aamiaista saa Villa-Aurorasta etukäteen varaamalla.

Mäntyharjun Reissupolku tuo pihapiiriin nuotiokehät ja tarjoaa kaikille nokipannukahvia. Nuotiolla voi kokata omia eväitä ja nauttia syysillan tunnelmasta.
Ohjelma on vapaata. Villa-Auroran pihapiirin voi tulla illalla kahville tai paistamaan makkaraa, vaikka ei jää paikan päälle yöksi.

— Mutta suosittelen, koska yö tähtitaivaan alla ja täysikuun loisteessa on hieno elämys, Reissupolun aktiivi Jorma Mäkinen sanoo.

Nuku yö ulkona on Suomen Ladun valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Kampanjan päätapahtuma järjestetään Reisjärvellä, johon nousee tunnelmallinen metsähotelli ravintoloineen 100 yöpyjälle.

Etelä-Savossa paikalliset tapahtumat ovat Mikkelissä ja Mäntyharjussa.

Nuku yö ulkona -tapahtumat ovat Mikkelissä ja Mäntyharjussa lauantaina 17.9 kello 17 alkaen. Ilmoittautumiset ja aamiaisvaraukset on tehtävä viimeistään torstaina 15. syyskuuta. Mäntyharju: Villa-Aurora 045-615 6260 tai info@avamor.fi. Mikkeli: seppotiiho@gmail.com tai mikkelinlatu@gmail.com.