Metsäala kiinnosti eniten yhteishaussa Esedussa — Hakijoiden määrä laski hieman edellisvuodesta

Myös lähihoitajan ja perustason ensihoitajan koulutukseen sekä logistiikka-alan tutkintoihin oli runsaasti hakijoita.

Petri Vanhanen

Metsäalan perustutkinnosta valmistuu metsäkoneen kuljettajia.
Metsäalan perustutkinnosta valmistuu metsäkoneen kuljettajia.

Metsäala oli Etelä-Savon ammattiopiston Esedun vetovoimaisin koulutusala kevään yhteishaussa. Ensisijaisia hakijoita Eseduun oli 525.

Hakijoiden määrä laski hieman edellisvuodesta, Esedu kertoo tiedotteessa.

Esedu järjestää metsäalan koulutusta Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa, jossa sitä tehdään yhteistyössä Samiedun kanssa.

Myös Esedun sosiaali- ja terveysalan eli lähihoitajan ja perustason ensihoitajan koulutukseen sekä logistiikka-alan tutkintoihin oli runsaasti hakijoita.

Tiedotteen mukaan yhteishaun hakijamääriin vaikuttaa se, että ammatilliseen koulutukseen on mahdollista hakeutua myös jatkuvan haun kautta.

Jatkuvassa haussa Esedulla on tarjolla myös sellaisia tutkintoja, joita ei yhteishaussa ollut tarjolla.

Täyttämättä jääneet paikat tulevat jatkuvaan hakuun

Valtakunnallisesti yhteishaussa haki ammatilliseen koulutukseen 51 prosenttia hakijoista ja lukioon 49 prosenttia. Ammatilliseen koulutukseen haki ensisijaisesti noin 36 970 hakijaa.

Esedulla yhteishaussa täyttämättä jääneet paikat tulevat jatkuvaan hakuun. Yhteishaun lisäksi ammatilliseen koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Koulutustarjonnasta ja hakemisesta löytyy tietoa Esedun verkkosivuilta ja Opintopolusta.

Eri alojen hakijamäärävertailut on tehty Esedun ensisijaisista hakijoista. Yhteishaussa hakijat voivat valita kaikkiaan viisi eri hakutoivetta.