Kansalaispalaute oli kielteistä - nuoret turvapaikanhakijat joutuivat lopettamaan työnsä mikkeliläisissä päiväkodeissa

Kasvatus- ja opetusjohtaja Seija Mannisen mukaan nyt otetaan tuumaustauko, sillä yhteistyötä vastaanottokeskuksen kanssa halutaan jatkaa.

Päiväkodinjohtajilta saatu palaute vapaaehtoistyöntekijöistä oli erittäin positiivista.
Päiväkodinjohtajilta saatu palaute vapaaehtoistyöntekijöistä oli erittäin positiivista.

Nuorten turvapaikanhakijoiden päivittäisen vapaaehtoistyön lopettaminen mikkeliläisissä päiväkodeissa perustuu kansalaispalautteeseen ja siihen, että haluttiin rauhoittaa tilanne ja suunnitella yhdessä vastaanottokeskuksen kanssa, miten yhteistyötä jatketaan.

— Halusimme säilyttää luottamuksen päiväkotien ja kotien välillä, että kaikilla perheillä on vastedeskin sellainen olo, että he voivat laittaa lapsensa turvallisin mielin päiväkotiin, Mikkelin kasvatus- ja opetusjohtaja Seija Manninen sanoo.

Kolmessa Mikkelin päiväkodissa on ollut tilapäisinä vapaaehtoistyöntekijöinä nuoria turvapaikanhakijoita. Vapaaehtoiset ovat olleet tulkkausapuna, ja tukena ulkoilu- ja ruokailutilanteissa. Osa vapaaehtoisista oli apuna omille nuoremmille sisaruksilleen.

Kaupunki sai sekä mikkeliläisiltä että ulkopaikkakuntalaisilta viestejä, joiden lähettäjät olivat huolissaan päiväkotien lasten turvallisuudesta.

Mannisen mukaan tiedossa ei ole, oliko huolestuneiden viestien lähettäjissä em. kolmessa päiväkodissa olevien lasten vanhempia.

Päiväkotien johtajat ja vastaanottokeskuksen johtaja valitsivat vapaaehtoistyöntekijät huolella.

Päiväkodinjohtajilta saatu palaute vapaaehtoistyöntekijöistä oli erittäin positiivista.

Vapaaehtoistyötä tekevät turvapaikanhakijat eivät olleet missään tilanteessa yksin lapsen tai lapsiryhmän keskuudessa. Vapaaehtoistyöntekijä toimivat aina työ- tai virkasuhteessa olevan henkilöstön kanssa.

Mannisen mukaan yhteistyötä vastaanottokeskuksen kanssa ei ole lopetettu, vaan muutettu siten, että se ei ole päivittäistä toimintaa.

Vapaaehtoisina toimivat turvapaikanhakijat voivat käydä vastedeskin päiväkodeissa esim. tulkkausapuna, sillä tällaiselle tuelle on kova tarve.

Yhteistyön kehittämistä jatketaan vastaanottokeskuksen ja varhaiskasvatuksen kanssa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.