Avi kieltää yli 50 henkilön yleisötilaisuudet Itä-Suomessa

Päätöksen takana on koko Suomessa huononeva epidemiatilanne.

Vesa Vuorela

Itä-Suomen avi kieltää yli 50 henkilön yleisötilaisuudet.
Itä-Suomen avi kieltää yli 50 henkilön yleisötilaisuudet.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, jos niihin osallistuu alle 50 henkilöä ja tilaisuuksien turvallisuus voidaan varmistaa.

Määräys on voimassa 2.12.2020–1.1.2021.

Päätös koskee kaikkia Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kuntia, eli myös Mikkelin seutua. Joensuun, Lieksan ja Kontiolahden kunnissa noudatetaan itsenäisyyspäivään asti aluehallintoviraston 27. marraskuuta antamaa määräystä.

Avi: Ennakointi on nyt tärkeää

Päätöksen takana on koko maassa huonontunut koronaviruksen epidemiatilanne. Aluehallintoviraston mukaan taudin leviämisen estämisen ennakointi on nyt tärkeää.

Epidemiatilanne Suomessa on kiihtynyt viime viikkojen aikana ja se heijastuu kaikille alueille. Ihmiset liikkuvat alueiden välillä paljon, ja etenkin suurempiin tapahtumiin usein saavutaan eri puolilta maata. Kokoontumisiin liittyvät riskit ovat liian suuret ja rajoitustoimet ovat välttämättömiä, Itä-Suomen aluehallintovirasto perustelee päätöstä tiedotteessaan.

THL:n marraskuun lopussa antaman suosituksen mukaan epidemian perustasolla tulee sallia korkeintaan 50 henkilön kokoontuminen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa ulko- ja sisätiloissa.

Päätöksessään Itä-Suomen aluehallintovirasto on ottanut huomioon myös sairaanhoitopiirien alueellisten Covid-19-yhteistyöryhmien näkemykset, jotka puoltavat uusia rajoituksia.

Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstä uudestaan.