Talkootyö elää vielä: Kuorttiin rakennettiin oma frisbeegolfrata – avausheittäjäksi tulee ministeri Leppä

Mikkelin seudun kaikissa kunnissa pääsee nyt pelaamaan frisbeegolfia. Kuortin radan yhdeksän väylää ovat mäkisessä metsämaastossa.

Tanja Rihu

Pertunmaan Kuortissa on herätelty henkiin lähikuukausien aikana katoavaa kansanperinnettä eli talkootyötä.
Hiljentynyt pururata urheilukentän vieressä on muutettu frisbeegolfradaksi kuorttilaisella energialla.
Mäkiseen metsämaastoon rakennettiin 9-väyläinen, noin 1 200 metriä pitkä rata, joka on virallisesti frisbeegolfin C1-harjoitusrata.
Veturina on toimínut Kuortin piskuinen kyläyhdistys.

Rahaa kyläyhdistys sai Pertunmaan kunnalta, omista tapahtumista ja paikallisilta yrityksiltä, joita lähti mukaan 19 kappaletta.
— Ilman yrityksiä rataa ei olisi syntynyt, Kuortin kyläyhdistyksen puheenjohtaja Anita Antinniemi kiittää.
Rata on tehty kunnan omistamalle tonteille. Kyläläisten toiveissa on, että kunta ottaa radan yhdeksi viralliseksi liikuntapaikakseen ja vastaa kunnossapidosta.
Kuortin radan on suunnitellut heinolainen frisbeegolfaaja ja suomenmestari Pasi Koivu. Se on tehty niin, että jatkuvasti suosiotaan kasvattavan frisbeegolfin parissa viihtyvät kaikki.
Urheilukentällä on harjoituskoreja ensimmäisiin heittoihin ja mäkinen metsämaasto pitää radan mielekkäänä kokeneillekin harrastajille.
— Tämä on kylärata, joka palvelee laajaa porukkaa, Antinniemi sanoo.

Tanja Rihu

Kuortin radan valmistumisen jälkeen jokaisessa Mikkelin seudun kahdeksassa kunnassa voi pelata frisbeegolfia. Erilaisia ratoja on yhteensä 15, lyhyistä harjoitusradoista 32-väyläiseen kilparataan saakka.
Mikkelissä ratoja on kolme, samoin kuin Mäntyharjussa ja Pieksämäellä. Puumalasta löytyy kaksi rataa, ja myös Kangasniemellä, Juvalla ja Hirvensalmella on omansa.

Kuortin uusi frisbeegolfrata avataan virallisesti tulevana lauantaina 5. elokuuta. Avausheiton heittää noin kello 11 maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Avajaisissa on kahvitarjoilua, tuote-esittelyä ja tarkkuusheittokilpailu.
Onnistuneita heittoja juhlitaan vielä samana iltana Kuortin Kisahallilla frisbee-tansseilla, joissa tanssimusiikista vastaa kuorttilainen Miia Hilden. Kello 20 alkavat tanssit korvaavat tänä vuonna kyläyhdistyksen perinteiset pässi-iltamat.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.