Useille bussiyhtiöille, Linja-autoliitolle ja Matkahuollolle tuomio toimista Onnibussia vastaan — Yksi tuomituista on Savonlinja

Markkinaoikeus katsoi tuomittujen sulkeneen Onnibussin uusia vuoroja Matkahuollon matkapalvelujen ulkopuolelle.

Vesa Vuorela

Useille bussiyhtiöille, Linja-autoliitolle ja Matkahuollolle tuomio toimista Onnibussia vastaan — Yksi tuomituista on Savonlinja

Markkinaoikeus on tuominnut useita linja-autoyhtiöitä, Linja-autoliiton ja Matkahuollon kielletystä kilpailun rajoittamisesta. Yksi tuomituista yhtiöistä on Savonlinja.

Oikeus katsoi, että nämä olivat sulkeneet uusia reittiliikennevuoroja Matkahuollon matkapalvelujen ulkopuolelle ja jättäneet myöntämättä näille rahdinkuljetusoikeuksia.

Näin tehdessään nämä olivat markkinaoikeuden mukaan pyrkineet rajoittamaan kilpailua, markkinaoikeus kertoo tiedotteessaan.

Kilpailua rajoittavat toimet oli suunnattu pääasiassa Onnibussia vastaan, kertoo ylituomari Kimmo Mikkola.

Matkahuollon evättyjä palveluita olivat esimerkiksi informaatio- ja lipunmyyntipalvelut.

Toimet saattoivat vaikeuttaa uusien yrittäjien tuloa markkinoille, mutta ne eivät kuitenkaan pystyneet estämään sitä, markkinaoikeus selostaa.

Markkinaoikeus määräsi yhdeksälle bussiyhtiölle tai niiden yhteenliittymälle, Linja-autoliitolle ja Matkahuollolle kullekin sadantuhannen euron seuraamusmaksun. Yhteensä summa on siis 1 100 000 euroa.

Tuomittuja bussiyhtiöitä ovat Savonlinjan lisäksi esimerkiksi J. Vainion Liikenne, Koiviston Auto, Länsilinjat, Pohjolan Liikenne, Pohjolan Matka ja Väinö Paunu.

Lue Helsingin Sanomien koko juttu tästä!

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet