Sudet tappoivat koiran ja kanoja Pieksämäellä – Asutuksen lähellä Mataramäessä liikkuvia petoeläimiä karkotetaan poliisin määräyksellä

Ismo Pekkarinen

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Pieksämäellä liikkuvat sudet ovat saaneet poliisilta karkoitusmääräyksen. Sudet ovat liikkuneet Mataramäen alueella asuttujen rakennusten pihoilla.

Ylikomisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisista kertoo tiedotteessa, että karkotuksen tekee riistanhoitoyhdistyksen suurriistan virka-apuhenkilöstö.

Susista on useita näkö- ja jälkihavaintoja sekä ilmoituksia poliisille. Sudet ovat tappaneet alueella metsästyskoiran 15. syyskuuta ja useita kanoja 15. lokakuuta. Kanojen omistaja on oman ilmoituksensa mukaan karkottanut susia ampumalla ilmaan, mutta sudet ovat jääneet asutuksen lähelle.

Poliisilaitoksen mukaat sudet voivat aiheuttaa vaaraa ja heikentää turvallisuutta

Ihmisarkuutensa menettänyt susi voi aiheuttaa uhkaa tai vaaraa ihmisten turvallisuudelle. Alueella on runsaasti vakinaista asutusta ja liikennettä.

Poliisilaitos katsoo, että susien jatkuva liikkuminen alueella aiheuttaa vaaraa koti- ja tuotantoeläimille sekä heikentää alueella asuvien ja oleskelevien ihmisten turvallisuutta.

Karkottamisella saadaan myös lisätietoa susien käyttäytymisestä ja perusteita viranomaisten jatkotoimille.