Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta Mikkelin Kinnarin rampille, mutta ulosajoa ei ollutkaan tapahtunut — Palomestari muistuttaa, että onnettomuuspaikalle pitää aina pysähtyä

Auton ajautuminen penkkaan ei välttämättä edes tarkoita sitä, että paikalle täytyy hälyttää pelastuslaitos.

Mikko Kontti

Eero Aho muistuttaa myös siitä, että autoilijan täytyy aina suhteuttaa ajonopeutensa vallitseviin olosuhteisiin.
Eero Aho muistuttaa myös siitä, että autoilijan täytyy aina suhteuttaa ajonopeutensa vallitseviin olosuhteisiin.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Eero Aho muistuttaa, että autoilijoiden täytyy aina pysähtyä mahdolliselle onnettomuuspaikalle. Pelastuslaitos sai maanantaiaamuna hälytyksen Mikkeliin Kinnarin rampille, kun autoilija ilmoitti nähneensä taustapeilistä toisen auton ajaneen ulos tieltä.

Autoilija ei pysähtynyt selvittämään, mitä paikalla oli oikeasti tapahtunut. Palomiehet menivät paikalle, mutta rampin läheisyydestä ei löytynyt autoa tai merkkejä ulosajosta.

— Päivystin viikonloppuna ja autoilijoilta tuli useita samankaltaisia ilmoituksia. Autoilijoiden pitäisi aina pysähtyä tarkistamaan, mitä on tapahtunut, Aho sanoo.

Hän muistuttaa, että auton penkkaan ajaminen ei välttämättä tarkoita sitä, että paikalle täytyy hälyttää pelastuslaitos. Usein penkkaanajot ovat sellaisia, että pelkkä hinausauton kutsuminen paikalle riittää.

Toisaalta joskus ulosajoissa voi käydä pahastikin, ja silloin tavallisenkin autoilijan apu voi olla elintärkeää.

— Jokainen varmasti toivoo, että jos tilanne sattuisi omalle kohdalle, niin joku pysähtyisi, Aho sanoo.

Hirvensalmentiellä auton ja puun välinen kolari

Aho muistuttaa myös siitä, että autoilijan täytyy aina suhteuttaa ajonopeutensa vallitseviin olosuhteisiin ja varmistaa, että hän pystyy pysäyttämään auton tarvittaessa.

Konkreettinen esimerkki tästä saatiin maanantaina aamulla Mikkelissä Hirvensalmentiellä kun autoilija törmäsi tielle kaatuneeseen puuhun. Pelastuslaitos oli matkalla poistamaan puuta pois tieltä, mutta ei ehtinyt paikalle ennen onnettomuutta.

Ahon mukaan auton kuljettaja ei loukkaantunut törmäyksessä, mutta autoon tuli peltivaurioita.