Nyt tarkkana, ettei tule jääpuikko päähän!

Itä-Suomen ilmasto vaihtui kertaheitolla suojakelien puolelle. Se tietää lumien tuloa talojen katolta.

Soila Puurtinen

Kattojen lumikuormat tulevat alas vauhdilla lähipäivinä koko Etelä-Savossa. Varoituspuomeja ei saa siirtää, vaikka ne vähän häiritsisivät kulkua.

Jo sunnuntaina rymisi monin paikoin peltikattotalojen lähistöllä, kun katoille kertynyt yli 30-senttinen lumikuorma alkoi tulla alas sään mentyä plussan puolelle.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan maanantaina pysytään Etelä-Savossa ihan nollakelissä tai hieman plussan puolelle. Siitä eteenpäin viikon sää lämpenee entisestään.

Soila Puurtinen

Lähipäivinä kannattaakin olla tavallista varovaisempi, kun kävelee talojen seinustojen lähelle. Katoilta voi tulla yllättäviä lumikuormia alas. Pahimmassa tapauksessa mukana voi olla iso jääpuikko.

Myös auton pysäköinnissä kannattaa olla tarkkana. Yleensä kiinteistönomistajalla eli taloyhtiöllä on korostunut huolellisuusvelvollisuus kiinteistön kunnossapidosta ja taloyhtiö on korvausvelvollinen katolta pudonneen lumen aiheuttamasta vahingosta.

Soila Puurtinen

Mahdollinen korvaus ei toki lohduta, jos kunnolla sattuu kohdalle.

Taloyhtiöiden jalkakäytäville nostamia varoitusmerkkejä ja varoituspuomeja ei saa siirtää, vaikka ne vähän kulkua häiritsisivätkin.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.