Romuttunut auto lojuu edelleen Mikkelin Tuppuralankadulla, vaikka onnettomuudesta on jo yli viikko – "Prosessit ovat joskus hitaita"

Mikkelin logistiikkapäällikön Janne Skottin mukaan kaupunki siirtää noin 40 onnettomuusajoneuvoa vuodessa.

Vesa-Pekka Vuorela

Viime viikolla Graanilla pylvääseen kolaroinut henkilöauto vaurioitui pahasti keulasta. Romuttunut auto on edelleen Tuppuralankadulla bussipysäkillä odottamassa siirtämistä.
Viime viikolla Graanilla pylvääseen kolaroinut henkilöauto vaurioitui pahasti keulasta. Romuttunut auto on edelleen Tuppuralankadulla bussipysäkillä odottamassa siirtämistä.

Länsi-Savo uutisoi viikko sitten pylvääseen kolaroineesta henkilöautosta Mikkelin Graanilla. Onnettomuudessa oli osallisena kaksi henkilöä, joista toinen loukkaantui lievästi ja tarvitsi ensihoitoa. Pelastuslaitos siivosi ajotien romusta ja siirsi auton sivuun.

Romuttunut auto on edelleen bussipysäkillä Tuppuralankadulla.

Mikkelin kaupungin logistiikkapäällikkö Janne Skott ei kommentoi tarkemmin yksittäistapausta, mutta kertoo Mikkelin kaupungin selvittävän asiaa.

Skott kertoo yleisesti, että jos onnettomuuden jälkeen tiealueelle jääneestä ajoneuvosta on vaaraa liikenneturvallisuudelle, poliisi siirtää ajoneuvon välittömästi turvallisempaan paikkaan. Jos välitöntä vaaraa ei ole, ajoneuvon siirtovastuu esimerkiksi tien sivusta on ensin omistajalla.

– Ajoneuvon omistajan tai haltijan tulisi hoitaa onnettomuuspaikalle jääneen ajoneuvon poiskuljettaminen kahden vuorokauden kuluessa onnettomuudesta. Sen jälkeen ajoneuvon siirtäminen on tienpitoviranomaisen vastuulla.

Ajoneuvon omistajan tai haltijan tulisi hoitaa onnettomuuspaikalle jääneen ajoneuvon poiskuljettaminen kahden vuorokauden kuluessa onnettomuudesta. — Janne Skott

Ajoneuvon haltija on korvausvelvollinen kaupungille siirto- ja varastointimaksuista

Skottin mukaan romuttuneiden ajoneuvojen siirtoaikataulut ovat yksilöllisiä, ja joskus siirtämisessä voi kestää kauankin. Jos omistaja ei hae ajoneuvoaan, kaupunki siirtää sen.

– Kunta hoitaa asian toimivaltaisena viranomaisena ja ajoneuvojen siirtämisestä annetun lain mukaisesti.

Skottin mukaan ajoneuvon haltija on korvausvelvollinen kaupungille ajoneuvon siirtämisestä ja varastoinnista. Hänen mukaansa Mikkelissä siirretään kaupungin toimesta vuosittain noin 40 ajoneuvoa.

Tuppuralankadun romuttunutta autoa ei ole kuitenkaan vielä siirretty omistajan eikä kaupungin toimesta.

– Hylätyistä ajoneuvoista ja romuautoista aiheutuu ympäristölle monenlaista haittaa, ja siksi niitä siirretään. Prosessit ovat joskus hitaita kun varmistetaan, että kaikki sujuu lakien ja säädösten mukaisesti, Skott toteaa.