Oikeuslääkäri selvittää Mikkelin Suurlahdentieltä kuolleena löydetyn motoristin kuolinsyyn — Poliisi pyytää edelleen havaintoja motoristin tiellä sunnuntai-iltana nähneiltä

Vaikka onnettomuuden syytä ei tiedetä, tapahtumapaikalla olevista jäljistä tapahtumien kulku on saatu selvitettyä.

Tuija Pauhu

Oikeuslääkäri selvittää Mikkelin Suurlahdentieltä kuolleena löydetyn motoristin kuolinsyyn — Poliisi pyytää edelleen havaintoja motoristin tiellä sunnuntai-iltana nähneiltä

Nyt tutkitaan, onko syynä ollut sairauskohtaus tai ajotapavirhe. — Ismo Venäläinen

Poliisi pyytää edelleen havaintoja Mikkelin Suurlahdentiellä sunnuntai-iltana ajaneesta moottoripyöräilijästä. Moottoripyörää ajanut ulkopaikkakuntalainen, 70-vuotias mies löytyi sunnuntaina kello 22.25 kuolleena Suurlahdentien 2993 kohdalta.

— Se on saatu poissuljettua, että toista ajoneuvoa tai eläintä ei liity tähän tapaukseen, rikosylikonstaapeli Ismo Venäläinen kertoo.

Onnettomuuden syyn selvittämistä vaikeuttaa se, ettei kukaan ole nähnyt onnettomuutta. Tapahtumapaikkajäljistä tapahtumien kulku on kuitenkin saatu selvitettyä.

— Motoristi on menettänyt moottoripyöränsä hallinnan, lentänyt moottoripyöränsä kyydistä pois, hänen päänsä on osunut viereiseen kallioon, ja hän on menehtynyt, Venäläinen sanoo.

Seuraavaksi oikeuslääkäri selvittää motoristin kuolinsyyn. Venäläisen mukaan oikeuslääkärin lausunto saadaan ehkä noin kuukauden kuluessa.

— Nyt tutkitaan, onko syynä ollut sairauskohtaus tai ajotapavirhe.

Suurlahdentie on sorapintainen, ja tällä hetkellä siellä varoitetaan kelirikosta, eli tie on melko pehmeä.

Poliisi on saanut kaksi silminnäkijähavaintoa, joissa miehen on nähty ajavan moottoripyörällään Suurlahdentiellä sunnuntaina puoli kymmenen tai kymmenen maissa. Uudet silminnäkijähavainnot voivat auttaa poliisia selvittämään, mihin aikaan onnettomuus on tapahtunut.

Poliisi pyytää havaintoja ihmisiltä, jotka ovat sunnuntaina 22. huhtikuuta kello 21 jälkeen nähneet Mikkelin Suurlahdentiellä ajaneen, heijastinliiveihin pukeutuneen motoristin.

Vihjeistä voi kertoa puhelimitse numeroon 0295 415 232 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.