Kenkärin tarinaan kuuluu kaksi pitäjää, rakkautta ja sairautta, mutta eniten yrittämisen iloa — Paula Nikkisen kenkäkauppa aloitti Mäntyharjussa, muutti Jalasjärvelle ja palasi takaisin: ”Kauppa on aina käynyt, joten valittakoot muut”

Paula Nikkinen siirsi Kenkärin takaisin Mäntyharjuun, koska kahdeksan vuoden aikana kukaan ei perustanut kenkäkauppaa paikkakunnalle. Toisekseen kengät oli saatava kauas kotoa Jalasjärveltä, jotta yrittäjä osaa olla edes vähän eläkkeellä.

Tanja Rihu

Paula Nikkisen kenkäkaupassa on erikoismallisto ja aina palvelua tarjolla.
Paula Nikkisen kenkäkaupassa on erikoismallisto ja aina palvelua tarjolla.

Monen mäntyharjulaisen suu loksahti alkukesästä auki, kun Asematien liiketaloon ilmestyivät Kenkärin tarrat. Nimi on paikkakuntalaisille tuttu jo lähes 50 vuoden takaa, mutta viimeisen kahdeksaan vuoteen ei tarroja ole Mäntyharjussa näkynyt.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat