Seurakuntavaalien vaalikone on auki — Ehdokkaat vastaavat esimerkiksi siihen, onko Raamattu kirjaimellisesti totta ja miten kirkon pitäisi suhtautua turvapaikanhakijoihin

Mikkelissä paikallisena kysymyksenä on, mitkä ovat seurakunnan tulevaisuuden suurimmat haasteet. Puumalassa kysytään kantaa siihen, seurakunnan aloittaa neuvottelut seurakuntaliitoksesta vaalikauden aikana.

Julia Paasonen

Seurakuntavaalien vaalikoneessa kysytään muun muassa ehdokkaiden suhteesta uskoon. Arkistokuva.
Seurakuntavaalien vaalikoneessa kysytään muun muassa ehdokkaiden suhteesta uskoon. Arkistokuva.

Seurakuntavaalien vaalikone on avattu äänestäjille Minun kirkkoni -sivustolla.

Koneessa äänestäjä voi tutustua oman seurakuntansa ehdokkaiden mielipiteisiin. Sen avulla äänestäjä voi testata, miten omat näkemykset ja ehdokkaiden näkemykset sopivat yhteen.

Vaalikonekysymykset käsittelevät suhdetta uskoon, kirkon toimintaa, lähimmäisyyttä ja erilaisia ajankohtaisia kysymyksiä.

Ehdokkailta kysytään muun muassa sitä, pitäisikö kirkon keskittyä erityisesti kantasuomalaisiin vai tukea jatkossakin kaikkia turvapaikanhakijoita. Koneen avulla myös selviää, uskooko ahdokas Raamatun kirjoitusten olevan kirjaimellisesti totta.

Myös paikallisia kysymyksiä

Osassa seurakunnista on myös paikallisia kysymyksiä. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan ehdokkailta kysyttiin, mitkä ovat seurakunnan tulevaisuuden suurimmat haasteet.

Mäntyharjussa puolestaan kysytään yhtenä paikallisena kysymyksenä, kannattaako ehdokas ennemmin investointeja kirkon kunnostukseen ja Pertunmaan seurakuntataloon vai satsaamista pappistyövoimaan.

Puumalassa puolestaan paikallisesti kysytään muun muassa siitä, pitäisikö seurakunnan aloittaa neuvottelut seurakuntaliitoksesta vaalikauden aikana.

Kaikki ehdolla olevat eivät ainakaan toistaiseksi ole vastanneet vaalikoneeseen, mutta aikaa on vielä 19. lokakuuta asti.

Seurakuntavaalien annakkoäänestys on 6.–10. marraskuuta ja varsinainen vaalipäivä 18. marraskuuta.

Luetuimmat