Mikkelin ensilumenlatu on huonosta talvisäästä huolimatta iskussa ja vetää hiihtäjiä puoleensa: "Lippujen myyntitavoite täyttyi jo joulun alla"

Rantakylässä pääsee kiertämään 1,2 kilometrin lenkkiä. Lysti on talven tässä vaiheessa hiihtäjille maksutonta.

Vesa Vuorela

Rantakylän ensilumenlatua kunnostettiin jo lokakuun lopulla. Seppo Pöyry ajoi lunta ja Jari Turunen tasoitti sitä latukoneella.
Rantakylän ensilumenlatua kunnostettiin jo lokakuun lopulla. Seppo Pöyry ajoi lunta ja Jari Turunen tasoitti sitä latukoneella.

Mikkelin liikuntapaikkapäällikkö Pekka Turunen hykertelee tyytyväisenä, sillä alkusatsaus Rantakylässä olevaan ensilumenlatuun on kannattanut.

Vaikka alkutalvi on ollut lämmin ja vetinen, pääsee ensilumenladulla edelleen hiihtämään koko 2,1 kilometrin kierroksen. Latua kunnostetaan päivittäin.

— Arvelisin, että päivittäin lenkillä käy satoja hiihtäjiä. Yhtenä aamuna siellä oli jo ennen kahdeksaa kolmisenkymmentä hiihtäjää. Ja moni tulee pitkästä matkasta, Turunen sanoo.

Lippuja ensilumenladulle lakattiin myymästä joulun alla, kun näytti siltä, että pysyvä lumi saadaan maahan. Tuolloin Kalevankankaalle saatiin ajettua ensimmäiset ladut.

Moni tulee pitkästä matkasta. — Pekka Turunen

Ja vaikka talvi on näyttänyt hiihtäjien kannalta tylymmän puolensa, ei lippumyyntiä ole palautettu. Ensilumenladulla saa nyt hiihtää ilmaiseksi niin paljon kuin mieli tekee.

— Lippujen myyntitavoite täyttyi jo joulun alla, joten sen puoleenkaan ei ollut välttämätöntä palauttaa latua maksulliseksi.

Hyvässä kunnossa oleva ensilumenlatu on harvinaista herkkua. Ympäristössä esimerkiksi Imatralla on jouduttu lyhentämään latua useaan otteeseen.

Vesa Vuorela

Kun latu on hyvin pohjustettu, kestää se vähän rouheampaakin talvisäätä.
Kun latu on hyvin pohjustettu, kestää se vähän rouheampaakin talvisäätä.

Maanantaina tulleen tiedotteen mukaan Imatran ensilumenlatu on tällä hetkellä 1,5 kilometrin mittainen. Ladulla on tarkoitus hiihtää Saimaan maakuntaviesti ensi sunnuntaina.

Ilmatieteen laitos ennakoi lähipäiville leutoa ja paikoin tuulista säätä vesisateineen. Paraikaa Vantaalla valmistellaan tänään tiistaina käynnistyvää maastohiihdon Suomen Cupia. Kisa näkyy Ylen kanavilla kello 18 alkaen.