Avunhuudot Mikkelin Suojalammella paljastuivat pitkää yötä viettäneeksi nuorisojoukoksi — "Turha avunhuutaminen vedellä tai veden äärellä on ehdottoman kiellettyä"

Etelä-Savon pelastuslaitos sai varhain torstaiaamuna ilmoituksen Suojalammella veden varaan joutuneesta ihmisestä. Äänet olivat kantautuneet rannalla metelöineestä nuorisojoukosta.

Antti Varonen

Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen hieman puoli kuuden jälkeen.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai varhain torstaiaamuna hälytyksen veden varaan joutuneesta ihmisestä. Mikkelissä Suojalammen lähistöllä Maahisentaipaleen puolella kaksi koiraa ulkoiluttanutta henkilöä oli kuullut avunhuutoja lammelta ja soittaneet hätänumeroon.

Pelastuslaitokselta lähetettiin paikalle kolmen yksikköä, joista yksi oli pelastussukellusyksikkö.

Pelastuslaitos suoritti lammen ympärillä maastoetsinnän yhdessä poliisin ja ensihoidon kanssa.

— Suojalammen uimarannalta löytyi nuorisojoukko, joka oli ilmeisen pitkää yötä viettämässä. Heräsi epäilys, että heistä on kuulunut se avunhuuto, kun ei mitään huolestuttavaa rannalta löytynyt, kertoo päivystävä palomestari Eero Aho.

Poliisin jututtaessa nuorisojoukkoa uudemman kerran, he olivat myöntäneet avunhuutojen tulleen heidän suustaan.

— Ilmoittaja toimit töysin oikein. Turha avunhuutaminen vedellä tai veden äärellä on ehdottoman kiellettyä. Se saa meillä melkoisen orkesterin liikkeelle, Aho muistuttaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat