Sari Iivonen jatkaa Luomuinstituutin johtajana Mikkelissä

Iivosen uusi nelivuotiskausi alkaa ensi vuoden alusta.

Vesa Vuorela

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Maatalous- ja metsätieteiden tohtori Sari Iivonen jatkaa Luomuinstituutin johtajana. Hänen uusi nelivuotiskautensa alkaa tammikuussa.

Vuodesta 2017 Luomuinstituuttia johtaneen Iivosen toimipaikka sijaitsee Mikkelin yliopistokeskuksessa, jossa toimii myös Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti.

Luomuinstituutti on Luonnonvarakeskuksen ja Helsingin yliopiston yhteinen monitieteinen tutkimus- ja asiantuntijaverkosto. Sen tehtävänä on tuottaa tutkittua tietoa luonnonmukaisesta tuotannosta ruokaketjun kehittämiseksi Suomessa.

Luomuinstituutin julkaiseman tiedotteen mukaan instituutin johtajan tehtävänä on rakentaa hankekantaa yhteistyössä tutkijoiden ja asiantuntijoiden kanssa. Ensi vuonna Luomuinstituutissa astuu voimaan uusi tutkimusstrategia, jossa linjataan tutkimuksen painopisteet.

– Luomututkimuksen vaikuttavuus ja volyymi ovat kasvaneet viime vuosina. Lisäksi koordinaatioyksikön rahoitus on saatu vakaalle pohjalle. Uskon, että Sari Iivosen johdolla myönteinen kehitys jatkuu, hallintojohtaja Ilkka P. Laurila Lukesta sanoo.

Ruralia-instituutin johtaja Sami Kurki sanoo, että Luomuinstituutilla on tärkeä tehtävä kansainvälisen verkostojen luomisessa ja hyödyntämisessä.

– Kestävän ruokajärjestelmän ja luomun tutkimukseen on EU:n tulevalla ohjelmakaudella tarjolla hyvin rahoitusta.

Luonnonvarakeskuksen tutkimusylijohtaja Antti Asikaisen mukaan tutkittua tietoa tarvitaan entistä enemmän tuotannon ympäristö- ja ilmastokestävyyden parantamiseksi.

–Lisäksi viljelyn taloudellinen kannattavuus ja menetelmien edelleen kehittäminen korostuvat tulevaisuudessa. Iivosella on vahva kokemus ja laaja kokonaisnäkemys sekä itse luomutuotannon kehittämishaasteista että luomutuotannon toimijoista ja verkostoista, Asikainen kuvailee.