Essoten alueella ilmeni viikonlopun jälkeen kolme uutta koronatartuntaa lisää – Sata henkilöä asetettu karanteeniin

Altistuneiden määrä on suuri, Essotelta kerrotaan.

Vesa Vuorela

Mikkelin lukiossa on jouduttu jälleen siirtymään etäopetukseen koronatartuntojen takia.
Mikkelin lukiossa on jouduttu jälleen siirtymään etäopetukseen koronatartuntojen takia.

Sunnuntain jälkeen Essoten alueella on todettu kolme uutta positiivista koronatestien tulosta. Kaikki tapaukset liittyvät sunnuntaina uutisoituihin kolmeen tartuntaan, jotka löytyivät Mikkelistä.

Tartuntojen johdosta noin sata henkilöä on asetettu karanteeniin. Mikkelin lukio siirtyi sunnuntaina todettujen koronatapausten takia etäopetukseen ainakin tämän viikon ajaksi.

– Altistuneiden määrä on suuri ja voi olla, että lisää tartuntatapauksia ilmaantuu. On hyvin tärkeää, että kaikki pienioireisetkin hakeutuvat nyt testiin. Myös lasten ja nuorten testaaminen lievissäkin flunssaoireissa on hyvin tärkeää tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Tartuntojen johdosta Essote on päivittänyt altistumispaikkojen listausta. Katso paikat täältä. Altistua on voinut esimerkiksi maanantaina 25.1. kello 10.30 noin 15 minuutin ajan Kauppakeskus Stellan Apteekissa ja kello 11–12 Urpolan Lidlissä.

Lauantaina 23.1. kello 11.30–13.30 on voinut altistua Mikkelin Tokmannissa, Rustassa ja Urpolan S-marketissa. Samana päivänä kello 14.15–14.30 Karikon Lidlissä on saattanut altistua tartunnalle. Tartunnalle on voinut altistua myös lauantai-iltana kello 18.30 katolisen kirkon messussa Karkialammella.

Perjantaina 22.1. kello 15.15–16 altistumisen mahdollisuus on ollut Kauppakeskus Akselin New Yorker -liikkeessä ja torstaina 21.1. kello 11.30–12 Laajalammen Salessa.

Lisäksi altistua on voinut Crossfit Mikkelissä maanantaina 18.1. kello 16–17 ja tiistaina 19.1. kello 16–18.

Juttua päivitetty 25.1. kello 15.05. Lisätty tieto altistumispaikoista.