Maakuntajohtaja Pentti Mäkisen palkka nousee mutta laskee

Tehtäväkohtaiseen palkkaan tulee 200 euron korotus, mutta vastaavasti sote-muutosjohtajan pestistä maksettu 400 euron lisäkorvaus loppuu.

Risto Hämäläinen

Pentti Mäkinen on työskennellyt Etelä-Savon maakuntajohtajana vuodesta 2014.
Pentti Mäkinen on työskennellyt Etelä-Savon maakuntajohtajana vuodesta 2014.

Etelä-Savon maakuntajohtajan Pentti Mäkisen tehtäväkohtainen kuukausipalkka nousee 200 eurolla heinäkuun alussa, päätti maakuntahallitus kokouksessaan maanantaina.

Korotuksen jälkeen maakuntajohtaja Mäkisen kuukausipalkka on 8 758,58 euroa. Maakuntahallituksen mukaan Etelä-Savon maakuntajohtajan palkkaus sijoittuu nykytilanteessa maakuntakohtaisessa vertailussa keskitason alapuolelle.

Mäkisen palkkaan ei ole aiemmin tehty muita korotuksia kuin kunta-alan yleiset korotukset. Mäkinen aloitti Etelä-Savon maakuntajohtajana vuonna 2014.

Mäkisen kanssa aikanaan solmitun johtajasopimuksen mukaan maakuntajohtajan palkkaa tarkastellaan osana kunta-alan yleistä palkkakehitystä sekä vuosittaisessa kehityskeskustelussa.

Mäkinen on oman toimensa ohella toiminut maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtajana kesästä 2016 alkaen. Tehtävästä on maksettu hänelle 400 euron kuukausikorvaus huhtikuusta 2018 alkaen.

Korvaus on ollut osa maakuntajohtajan tehtäväkohtaista palkkaa, ja se on maksettu valtiovarainministeriön maakuntaliitolle osoittamasta valtionrahoituksesta.

Maakunta- ja sote-uudistuksen kariuduttua muutosjohtajan tehtävät ja Mäkiselle maksettu 400 euron kuukausikorvaus lopetetaan.