Mäntyharjun uuteen paloasemaan yksi autotalli ja varasto lisää — Hinta nousee yli miljoonalla eurolla ja päätös tehtävä heti, jos syksyllä aiotaan rakentaa

Uudisrakennuksen kokonaishinnaksi on tulossa kolme miljoonaa euroa. Maanantaina kokoontuville kunnanhallitukselle ja valtuustolle esitetään, että määrärahaa nostetaan 1,2 miljoonalla eurolla.

Tanja Rihu

Mäntyharjun nykyinen paloasema on tullut teknisesti tiensä päähän, mutta palvelee uudisrakennuksen valmistumiseen saakka.
Mäntyharjun nykyinen paloasema on tullut teknisesti tiensä päähän, mutta palvelee uudisrakennuksen valmistumiseen saakka.

Mäntyharjun uuden paloaseman hinta on nousemassa yli miljoona euroa alkuperäisestä arviosta.
Suunnittelun aikana on tullut esiin, että uudisrakennukseen täytyy lisätä yksi autotalli ja varasto, joiden myötä kokonaishinnaksi on tulossa 3,1 miljoonaa euroa.

Kunnan budjetissa paloasemaan on varattu kahdelle seuraavalle vuodelle kaksi miljoonaa euroa.

Maanantaina kokoontuville kunnanhallitukselle ja valtuustolle esitetään, että vuoden 2019 määrärahaa nostetaan 1,2 miljoonalla eurolla.

Paloasema aiotaan tehdä leasing-rahoituksella ja loppusummasta on oltava toimivaltainen päätös ennen kilpailutusta.

Mikäli lisämääräraha myönnetään, urakkakilpailutus on huhti-toukokuussa ja rakentamispäätös tuodaan valtuuston käsittelyyn kesäkuun lopussa.
Tavoitteena on, että rakentaminen alkaa syksyllä.