Rehula: Savonlinnassa säilyy kirurgiaa jossain muodossa

Ministeri Juha Rehula ei ota kantaa yksittäisten sairaaloitten tulevaan palveluvalikoimaan ennen kuin valtakunnallinen paketti on pilkulleen valmis.

Vesa Vuorela

Tarpeettomaksi jäävät sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt eivät jää rasittamaan kuntien tasetta, vakuutti perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) maanantaina sosiaali- ja terveysministeriön valtakunnallisessa sote-seminaarissa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) sanoo, että leikkaustoiminta jatkuu jossain muodossa Savonlinnan keskussairaalassa tulevaisuudessakin.

— Jossakin muodossa se jatkuu, mutta se muoto on aidosti auki, Rehula sanoo.

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan terveydenhuoltolakia ja kolmea asetusta, joissa säädetään päivystyksen ja erikoissairaanhoidon uudistuksesta ja esimerkiksi sairaaloiden työnjaosta.

Ministeriön terveyspalveluryhmän johtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sanoi tiistaina, että kirurgia loppuisi Savonlinnassa vuoden 2019 alussa, jos säädökset tulisivat voimaan nyt suunnitellussa muodossa.

Rehula muistuttaa, että valmistelua ohjaa valtioneuvoston marraskuinen sopimus, jonka mukaan ympärivuorokautinen päivystys säilyy maan kaikissa keskussairaaloissa.

— Luotan valmistelussa virkamiehiin. Myöhemmin on poliittisten linjanvetojen aika, mutta se aika ei ole vielä, Rehula sanoo.

Rehula varoo sanomasta mitään palvelujen sisällöstä.

— En sano mitään ennen kuin tiedän pilkulleen, mitä tapahtuu.

Rehula muistuttaa, että Savonlinnan palvelujen suhteen ratkaisevaa on sekin, millainen on yhteistyö Mikkelin suuntaan ja Kuopion suuntaan.

— Iso merkitys on sillä, löytyykö Etelä-Savossa yksituumaisuutta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.