Elokuvat pyörivät Mikkelin Kinolinnassa normaalisti vesivahingosta huolimatta – Kuivaustyöt kiinteistössä käynnistyneet

Elokuvateatterin omistajan Mika Luukkosen mukaan lopulliset vauriot selviävät vasta, kun kuivaustoimenpiteet siirtyvät elokuvateatterin tiloihin.

Vesa Vuorela

Elokuvateatterin omistajan Mika Luukkosen mukaan elokuvia voi ehkä pyörittää myös korjaustoimenpiteiden aikana, jos vauriot sijoittuvat katsomoiden alle.
Elokuvateatterin omistajan Mika Luukkosen mukaan elokuvia voi ehkä pyörittää myös korjaustoimenpiteiden aikana, jos vauriot sijoittuvat katsomoiden alle.

Kinolinnassa voi käydä elokuvissa kolme viikkoa sitten tapahtuneesta tahallisesta vesivahingosta huolimatta.

Elokuvateatterin omistajan Mika Luukkosen mukaan kuivaustyöt ovat käynnistyneet siinä kiinteistön asunnossa, jossa vesivahinko aiheutettiin. Kinolinnan vaurioiden laajuudesta ei vielä ole tarkempaa tietoa.

– Kuivaaminen on käynnistynyt vahingon kärsineessä asunnossa ja kuivaus siirtyy sen jälkeen elokuvateatterin tiloihin. Aika näyttää, mutta tilanne aiheuttaa todennäköisesti ainakin puurakenteiden purkutoimenpiteitä, Luukkonen kertoo.

Elokuvat ovat pyörineet Kinolinnassa normaalisti koko tämän ajan. Luukkonen kertoo, että jos vauriot ja purkutyöt kohdistuvat elokuvateatterin katsomorakenteiden alle, elokuvia voi ehkä pyörittää myös kuivaus- ja purkutoimenpiteiden aikana.

Aikanaan selviää, saadaanko tekijä tai tekijät vastuuseen tästä tahallisesta vahingonteosta. — Mika Luukkonen

– Katsomon alla on paljon tyhjää tilaa, joten siksi elokuvia on voinut pyörittää ja niitä voi esittää ehkä myös korjaustoimenpiteiden aikana.

Luukkonen ei kommentoi vielä vahingon taloudellisen hintalapun määrää.

Hänen mukaansa poliisi tutkii edelleen asiaa, eikä Luukkosella ole poliisitutkinnasta lisää kerrottavaa.

– Aikanaan selviää, saadaanko tekijä tai tekijät vastuuseen tästä tahallisesta vahingonteosta.