Keskustan kenttä tapaa johtajaehdokkaat Juvalla sunnuntaina — Katri Kulmuni ja Antti Kaikkonen ottavat mittaa toisistaan tentissä

Keskustaministerit Katri Kulmuni ja Antti Kaikkonen tähtäävät puoluejohtoon ja esittäytyvät maakunnan väelle puolueen järjestämässä tentissä.

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni tavoittelee varapuheenjohtajan paikalta keskustan puheenjohtajuutta.
Elinkeinoministeri Katri Kulmuni tavoittelee varapuheenjohtajan paikalta keskustan puheenjohtajuutta.

Kahden puheenjohtajaehdokkaan keskinäiseen kisaan voi ottaa käytännön tuntumaa sunnuntaina, kun keskustan ykköspaikkaa tavoittelevat Katri Kulmuni ja Antti Kaikkonen tapaavat maakunnan väkeä Juvalla.

Puolueen puheenjohtajakierros on näkynyt julkisuudessa eri puolilla maata.

Sunnuntaina puheenjohtajakandidaatit esittäytyvät keskustan Etelä-Savon ja Itä-Savon piireille ja muillekin puoluejohtajakamppailusta kiinnostuneille.

Kampanjakierros on puolueen järjestämä. Mukaan lähtivät ministerit Kulmuni ja Kaikkonen, mutta kolmas puheenjohtajuudesta kiinnostunut, hartolalainen Jari Tasanen, ei ole kiertueella mukana.

AOP/Mauri Ratilainen

Antti Kaikkonen on puolustusministeri. Tähtäimessä on keskustan puheenjohtajuus.
Antti Kaikkonen on puolustusministeri. Tähtäimessä on keskustan puheenjohtajuus.

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan tehtävästä väistyvän Juha Sipilän tilalle syyskuun alussa Kouvolan ylimääräisessä puoluekokouksessa. Varsinainen puoluekokous on ensi vuoden kesällä.

Ehdokkaita on nyt kolme, mutta menettely on se, että puheenjohtajan paikkaan voi tähdätä puoluekokoukseen saakka, sillä esitykset puheenjohtajakisan ehdokkaista tehdään paikan päällä puoluekokouksessa.

Uusia nimiä tuskin ilmaantuu mukaan, jota kisa käydään todennäköisesti Kulmunin ja Kaikkosen kesken.

Sunnuntain Juvan tilaisuus alkaa koulukeskuksessa klo 11.30 kahveilla. Ehdokastentti keskusteluineen alkaa klo 12.00 ja kestää puolitoista tuntia.

Tilaisuuden vetää puolueen poliittinen sihteeri Helena Pakarinen.