Helpotusta hammaslääkäripelkoon - Ikioma lupaa nukuttaa potilaat

Enää ei tarvitse matkustaa Helsinkiin saadakseen nukutuksen. Ikioma laajentaa toimintaansa hammaslääkäripalveluihin.

Taru Hokkanen

Mikkeliin avataan uusi hammaslääkärikeskus, kun Ikioma laajentaa toimintaansa. Uusi keskus lupaa nukuttaa hammaslääkäriä pelkäävät potilaat.
Mikkeliin avataan uusi hammaslääkärikeskus, kun Ikioma laajentaa toimintaansa. Uusi keskus lupaa nukuttaa hammaslääkäriä pelkäävät potilaat.

Mikkeliläinen lääkärikeskus Ikioma alkaa tarjota myös hammaslääkäripalveluita. Lokakuussa aloittava Ikiomahammas on osa Ikiomaa, ja se avataan nykyisen keskuksen viereen.
Hammaslääkärikeskuksessa alkaa työskennellä yhdeksän lääkäriä

Keskuksen laajennusosa on remontoitu Porrassalmenkadun ja Hallituskadun risteyksen koilliskulmaan. Nykyinen lääkärikeskus sijaitsee Hallituskadun toisella puolella.
Hammaslääkärikeskukseen tulee kolme hoitohuonetta oheistiloineen. Investoinnin hinta on tila- ja välinekustannuksineen noin 500 000 euroa.

Lääkärikeskus Ikioma perustettiin kaksi vuotta sitten, ja Ikiomahammas-nimisen laajennuksen on määrä avata ovensa lokakuussa.
Hammaslääkärikeskus saattaa edelleen laajentua. Nykyiselläänkin se vastaa jo huomattavaa osaa Mikkelin yksityisistä hammaslääkäreistä.

Ikioman toimitusjohtaja Hannu Paajanen arvioi, että lisäys voisi olla enimmillään neljä tai viisi lääkäriä. Kehnossa taloustilanteessa laajentaminen on riski, mutta Paajanen uskoo keskuksen menestykseen.
– Ikioma on lähtenyt niin hyvin käyntiin, että rohkaistuimme siitä. Halusimme myös lisää käyttöä leikkaussalillemme, joka oli kallis investointi, toimitusjohtaja sanoo.

Hammaslääkäripelkoisia potilaita on tarkoitus hoitaa nukutettuna nykyisen Ikioma-keskuksen leikkaussalissa. Paajanen kertoo kuulleensa, että moni potilas on aiemmin matkustanut Helsinkiin samaa toimenpidettä varten.

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila