Pronssi maistui lähes kultaiselta — Jessica Kähärän olympiamitalia juhlistettiin Mikkelin kaupungintalolla

Lahjakkaan yleisurheilujan talviharjoittelukausi on jo täydessä vauhdissa. Päätähtäin on ensi kesän 19-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsissa.

Taru Hokkanen

Jessica Kähärän nuorten kesäolympialaisista tuomaa pronssimitalia juhlittiin keskiviikkona Mikkelin kaupungintalolla järjestetyssä kahvitilaisuudessa.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärän olympiamitalia juhlittiin keskiviikkona kaupungintalolla järjestetyssä kahvitilaisuudessa.

Kähärä nappasi lokakuussa Buenos Airesissa järjestetyissä nuorten kesäolympialaisissa korkeushypyn pronssia.

Mikkeliläisille olympiamitali on niin harvinaista herkkua, että juhlatilaisuudessa pronssn maistui melkein kullalta.

Kähärällä on takanaan kaiken kaikkiaan loistava kausi, joten kaupungin ja Kilpa-Veikkojen yhdessä järjestämä juhlatilaisuus juhlapuheineen oli enemmän kuin paikallaan.

17-vuotiaiden Euroopan mestaruuskisoista tuli hopeaa ja pronssia. Kotimaassa Kähärä juhli muun muassa kolmea mestaruutta 16–17-vuotiaiden SM-kisoissa. Yleisen sarjan SM-kisoissa eli Kalevan kisoissa hän nappasi kaksi pronssimitalia.

Taru Hokkanen

Juhlassa mukana olivat vanhemmat, äiti Catarina Svenlin ja isä Oiva Kähärä.

Talviharjoittelukausi jo vauhdissa

Rankan olympiakisamatkan jälkeen Kähärä kertoi pitäneensä parin viikon lepotauon, mutta nyt talviharjoituskausi on jo täydessä vauhdissa.

Sen läpiviemiseen Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtajan Markku Aholaisen ojentama 2 000 euron stipendi on enemmän kuin tervetullut.

Taru Hokkanen

Jessica Kähärällä on takanaan huikea kausi, jota on syytäkin juhlia.

— Olen aloitellut treenejä täällä Mikkelissä, ja talven hyppyleirit Pajulahden ja Kuortaneen urheiluopistoilla on sovittu. Korkeushypyssä emme ole saaneet ryhmää kasaa, joten käymme valmentajani Juha Isolehdon kanssa hyppimässä siellä sun täällä omilla leireillä, kertoo Kähärä.

Tiedossa on leirejä myös ulkomailla.

— Huhtikuussa Teneriffalla ja mahdollisesti toukokuussa Turkissa, kertoo Kähärä.

Hyppy numeroa isompiin saappaisiin

Ensi kauden päätavoitteena ovat 19-vuotiaiden Euroopan mestaruuskisat Ruotsissa.

— En ole juurikaan seurannut vanhempien sarjoja, mutta jos ehjänä pysyn niin uskon, että minulla on hyvät mahdollisuudet jopa mitalisijoille, arvelee Kähärä.

Leirien ja opiskelun yhteensovittaminen ei aina ole aivan yksinkertaista.

— Esimerkiksi olympiakisat ajoittuivat juuri pahimpaan aikaa koeviikoille, ja pari koetta jäi rästiin. Onneksi suurin osa opettajista suhtautuu ymmärtäväisesti kilpa-urheilun asettamiin vaatimuksiin.

Kähärä opiskelee ainakin toistaiseksi Mikkelin lukiossa.

Taru Hokkanen

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Aholainen onnitteluvuorossa.

— Ajatuksenani on suorittaa lukio neljässä vuodessa. Tässä vaiheessa en ole aivan varma, käynkö lukion loppuun saakka Mikkelissä. Vaihtoehtona olen miettinyt Jyväskylän urheilulukiota.

Kotikaupunkia ja kotiseuraa Kähärä ei kuitenkaan aio hylätä. Mikkelin ja asuinalueensa Rantakylän tarjoamia harjoittelumahdollisuuksia Kähärä pitää hyvinä.

— Rantakylässä on ihan hyvä hiekkakenttä, jossa on hyvä tehdä vetoja silloin tällöin.

Luetuimmat