Naisvuoren uimahallin remontti loppusuoralla — katso kuvat hallin uudesta ilmeestä!

Remontin on tarkoitus valmistua 25. elokuuta.

Mari Koukkula

Naisvuoren uimahallin remontti loppusuoralla — katso kuvat hallin uudesta ilmeestä!

Mikkelin Naisvuoren uimahallin remontti on vaikeuksista huolimatta valmistumassa aikataulussa. Valmista pitäisi olla 25. elokuuta ja yleisölle halli avataan syyskuun puolenvälin tienoilla.
— Viime syksynä vaikutti vielä pahalta, kun rakenteista löytyi odotettua enemmän asbestia, kertoo rakennuttajainsinööri Jouko Jolkkonen Mikkelin kaupungilta.

Asbestia sisältäviä rakenteita purkaessa remonttialue pitää eristää ja alipaineistaa, jotta terveydelle erittäin vaarallista ei kulkeudu puhtaisiin tiloihin. Vaikka prosessi hidasti työntekoa huomattavasti, saatiin aikataulua kirittyä talvella.
Asbestista ja kallion aiheuttamista erikoisolosuhteista johtuen remontin 3,1 miljoonan euron budjetti tulee ylittymään.
— Ylhäältä on tullut sellaista viestiä, että budjettia tärkeämpää on aikataulussa pysyminen.

Jopa pitkän uran tehneelle Jolkkoselle uimahallin remontointi oli ainutkertainen urakka. Vuonna 1971 rakennettua uimahallia ei ole peruskorjattu koskaan aikaisemmin ja kallio asettaa remontoijalle ympäristönä monia haasteita. Myös vanhentuneen talotekniikan uusimisessa riitti tekemistä.
— Rakentaessa esimerkiksi huomattiin, että kallion ja rakenteiden väliin jäävä tila ei ollut sopivan kokoinen uutta ilmastointijärjestelmää varten.

Mari Koukkula

17534381.jpg

Uimahallin kosteudesta johtuva korroosio aiheutti remontoijille lisää päänvaivaa. Korroosion heikentämä kallio osoittautui purkuvaiheessa odotettua heikommaksi.
— 10 neliötä kallion pintaa tipahti kattoa purkaessa yllättäen alas. Kukaan ei onneksi loukkaantunut.

Lumien sulaessa ja kovilla sateilla uimahallin katto vuoti Jolkkosen mukaan vettä 30 eri paikasta, vaikka kallion paksuus on parhaimmillaan monia kymmeniä metrejä. Nyt kallion ja katon väliin on rakennettu altaita, jotka keräävät kallion läpi tulevan veden. Korroosionkestävyys on otettu huomioon myös uusia pintoja käsitellessä.

Mari Koukkula

17534377.jpg

Remontti ei ole kulunut vain vanhaa korjatessa, sillä halli on saanut uuden, kauniin ulkokuoren. Puhtaan valkoiset pinnat ja uusittu valaistus tekevät tiloista aikaisempaa valoisammat. Myös kalliota on hyödynnetty entistä enemmän.
— Allastilan seinän takaa paljastunut kallio oli mielestäni sen verran kaunis, että päätimme uuden seinän sijaan jättää sen näkyville.

Uutuutena uimahalliin on tullut kylmävesiamme. Poreamme on uusittu ja uimaaltaan vedenpintaa on nostettu korkeammalle. Allas on entiseen malliin 25 metrin kokoinen.
— Jotkut toivoivat, että altaasta oltaisiin tehty 50 metrinen. Se olisi vaatinut budjettiin aika monta miljoonaa lisää, Jolkkonen naureskelee.

Mari Koukkula

17534378.jpg

Mari Koukkula

17534375.jpg

Rasmus Montonen