Uutinen Marskin aukion autopaikkojen katoamisesta puhuttaa: ”Eikös asuntomessujen parkki ole tyhjä?”

Keskustelua herättää muun muassa se, mistä löytyisi korvaava lähtöpaikka urheilujoukkueiden kuljetuksille.

Marskin aukio on perinteisesti ollut suosittu pysäköintipaikka.

Mikkelin Otavankadulla sijaitsevan Marskin aukion maksuttomien parkkipaikkojen katoaminen herättää runsaasti keskustelua.
Aukio jää ensi keväänä Urheilupuiston koulun väistötilojen alle. Sitä käyttävät pysäköintialueena muun muassa Etelä-Savon ammattiopsiton Esedun opiskelijat.

Länsi-Savon Facebook-keskustelussa aihe kirvoitti muun muassa tällaisia kommentteja:

— Eikös asuntomessujen parkki ole tyhjä? Sieltä sitten bussikuljetus kouluun. Jos ei ole varaa maksaa pysäköinnistä on vain pysäköitävä kauemmaksi. Mikaelin parkki. Raviradalla satoja rajoittamattomia paikkoja.

— Toriparkki voisi olla vaihtoehto ainakin niille opiskelijoille, joilla on varaa jättää yksi baari-ilta väliin ja maksaa kuukausimaksua parkista.

— Marskin aukio on ollut lähtöpaikka monelle urheilujoukkueelle. Nyt, kun se poistuu käytöstä, otan mielelläni vastaan ehdotuksia, mistä olisi hyvä lähteä. Maksulliset parkkipaikat eivät ole vaihtoehto....

— Onpa parkin lähellä monia työpaikkojakin ja lähikadut muuttuu vuoropysäköinniksi talven ajaksi... Lähikadut nytkin täynnä autoja päivisin.. Tuosta hiekkaparkista puhumattakaan...


Keskustelussa tuotiin esille myös aukion asemakaavallinen asema:
— Moni ei taida tietää, että Marskin aukio ei asemakaavallisesti ole mikään parkkipaikka vaan Yliopistokeskuksen laajentumistarpeisiin tarkoitettu korttelialue. Nyt tutkitaan myös alueen mahdollista asemakaavamuutosta asuinrakennusten rakentamisen mahdollistavaksi.

Elina Keskitalo

Elina Keskitalo

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet