Taavitsainen haluaa varhaiskasvatuksen palvelut ja valvonnat näkyville

Kansanedustaja Satu Taavitsaisen (sd.) mukaan samat epäkohdat ja huolet, jotka liittyvät vanhustenhuoltoon, koskettavat myös varhaiskasvatusta. Taavitsainen jätti kirjallisen kysymyksen Mikkelin valvontakäytännöistä.

Vesa Vuorela

Mikkelin kaupunki vastaa varhaiskasvatuksen palveluja ja valvontaa koskevaan kirjalliseen kysymykseen.
Mikkelin kaupunki vastaa varhaiskasvatuksen palveluja ja valvontaa koskevaan kirjalliseen kysymykseen.

Mikkelin valtuuston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Satu Taavitsainen (sd.) jätti maanantaina kirjallisen kysymyksen varhaiskasvatuksessa työskentelevän kaupungin henkilöstön riittävyydestä sekä palvelun ja valvonnan laadusta.
Taavitsainen kysyy muun muassa sitä, minkä verran ja mitä yksityisiä varhaiskasvatuksen palvelutuottajia on Mikkelissä, miten kaupunki valvoo näitä ja paljonko henkilöstöä on tähän valvontatehtävään.

— Tiedossa on, että useat hoivayritysten omistajatahot ovat levittäytyneet myös varhaiskasvatuksen palvelutuottajiksi. Samat epäkohdat ja huolet, jotka liittyvät vanhustenhuoltoon, koskettavat myös varhaiskasvatusta.


Taavitsaisen mukaan on tullut ilmi, että yksityiset palvelutuottajat huolehtivat kunnallisia päiväkoteja selvästi harvemmin erityisen tuen tarjoamisesta lapselle.
— Yksityisen puolen syyt siirtää lapsi kunnalle ovat tuen tarpeiden lisäksi esimerkiksi vuorohoidon tarve, alle 3-vuotias lapsi, allergiat ja kieli.  Hoitohenkilöstö joutuu tekemään myös muuta työtä, joka on poissa läsnäolosta lasten kanssa.

— Mikkelin lakisääteinen tehtävä on huolehtia, että yksityisissä varhaiskasvatuksen toimipaikoissa toimintaympäristö ja palvelut vastaavat varhaiskasvatukselle asetettuja vaatimuksia.
Taavitsainen arvioi maanantaina, että varhaiskasvatuksen palvelujen valvonta ”ei ole Mikkelissä ajan tasalla”.
Taavitsaisen kirjallisen kysymyksen allekirjoitti parisenkymmentä kaupunginvaltuutettua.