Opiskelijaravintolat Mikkelissä pohtivat, korotetaanko aterioiden hintoja – "Paineita on tarkastella hintoja uudelleen, kuten muillakin"

Hallitus päätti nostaa opiskelija-aterioiden enimmäishintaa.

Taru Hokkanen

Xamkin hallinto- ja talousjohtaja Tero Tallisen mukaan opiskelijaruoan hinnankorotuksista ei olla vielä varmoja, mutta paineita hintojen uudelleentarkasteluun on. Arkistokuva Xamkin ravintola Dexistä Mikkelistä.
Xamkin hallinto- ja talousjohtaja Tero Tallisen mukaan opiskelijaruoan hinnankorotuksista ei olla vielä varmoja, mutta paineita hintojen uudelleentarkasteluun on. Arkistokuva Xamkin ravintola Dexistä Mikkelistä.

Opiskelijaruoan hinta kasvaa monissa opiskelijaravintoloissa.

Mikkelissä Xamk-ammattikorkeakoulun ja Compass Groupin Kampus-ravintolan osalta hinnankorotukset ovat vielä epävarmoja. Aiemmin opiskelija-aterian enimmäishinta on ollut 2,60 euroa aterialta, nyt enimmäishintaa on Suomen hallituksen päätöksellä nostettu 3,06 euroon. Kelan 1,94 euron ateriatuki säilyy samana.

Ravintolat saavat itse päättää, korottavatko ne opiskelija-aterian hintaa. Kelan tuen pysyessä samana erotus jää opiskelijan maksettavaksi.

– Emme ole vielä lopullisesti päättäneet korotuksista. Tässä on tietysti paineita tarkastella hintoja uudelleen, kuten muillakin toimijoilla, toteaa Xamkin hallinto- ja talousjohtaja Tero Tallinen.

Xamk päättää asiasta ensi viikolla. Tallisen mukaan suuria panostuksia lisärahalla ei nykyiseen voitaisi tehdä, mutta raha helpottaisi ravintoloiden kustannuspaineita. Tarkoitus olisi pitää ravintoloiden nykytasoa yllä ja parantaa hieman, jos siihen on mahdollisuus.

Raaka-aineiden hinta ei jää nousematta opiskelijaruoassakaan. — Jaana Korhola

"Raaka-aineiden hinta ei jää nousematta opiskelijaruoassakaan"

Compass Groupin toimitusjohtaja Jaana Korhola kertoo, että opiskelijaravintoloiden hinnankorotuksista päätetään ravintolakohtaisesti, ja siksi hän ei osaa kertoa Mikkelin Kampus -ravintolan opiskelija-aterioiden hinnan korottamisesta lisätietoa.

Jos hintaa korotetaan, lisäraha menee Korholan mukaan kasvaneisiin raaka-aine- ja palkkakustannuksiin.

– Hintoja on tarkistettu viimeksi kahdeksan vuotta sitten, sillä se on valtion ja eduskunnan päätös. Raaka-aineiden hinta ei tässä ajassa jää nousematta opiskelijaruoassakaan, Korhola toteaa.

Juttua muokattu 23.7. klo 15.30: Muokattu ensimmäisestä lauseesta sana "enimmäishinta" muotoon "hinta".