Mikkeliläisnaisen surmaa aletaan käsitellä tässä kuussa käräjäoikeudessa Savonlinnassa — Haaste toimitettiin tänään perjantaina käräjäoikeuteen

Teosta epäilty miesystävä kiistää surmaamistarkoituksen. Syyte nostettiin ensisijaisesti taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Moises Garibay

Mikkeliläisnaisen henkirikosjutun alustavaksi istuntopäiväksi käräjäoikeudessa on sovittu perjantai 23. marraskuuta.
Mikkeliläisnaisen henkirikosjutun alustavaksi istuntopäiväksi käräjäoikeudessa on sovittu perjantai 23. marraskuuta.

Kihlakunnansyyttäjä Pia Mäenpää on saanut valmiiksi mikkeliläisnaisen henkirikosta koskevan haastehakemuksen. Haastehakemus toimitettiin perjantaina Etelä-Savon käräjäoikeuteen.

Syyte on nostettu ensisijaisesti taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Rikoksesta epäilty mies eli naisen miesystävä on edelleen asian johdosta vangittuna. Epäilty on esitutkinnassa tunnustanut käyttäneensä väkivaltaa uhria kohtaan, mutta kiistänyt surmaamistarkoituksen ja syyllistyneensä tappoon.

Jutun alustavaksi istuntopäiväksi on sovittu perjantai 23. marraskuuta. Juttua käsitellään Etelä-Savon käräjäoikeudessa Savonlinnan istuntopaikassa.

Esitutkinta-aineisto ja haastehakemus tulevat julkisiksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Mäenpää toteaa tiedotteessaan, ettei asiasta ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa. Nainen surmattiin viime heinäkuussa Savonlinnassa.