Mikkelin Suksimäen päiväkodin sisäilmaa on parannettu ylipaineella ja puhdistimilla

Päiväkodissa on aiemmin havaittu sisäilmaongelmia.

Otto Ponto

Suksimäen päiväkoti sijaitsee Mikkelissä kaupunkialueen eteläpuolella.
Suksimäen päiväkoti sijaitsee Mikkelissä kaupunkialueen eteläpuolella.

Maaliskuussa perustettu Suksimäen päiväkodin sisäilmatyöryhmä tiedottaa, että päiväkodin ilmanvaihto on kesän aikana säädetty lievästi ylipaineiseksi ulkoilmaan nähden.

Tällä pyritään varmistamaan se, että rakennuksen sisäilmaan ei pääse epäpuhtauksia rakenteista. Päiväkotiin on toimitettu myös ilmanpuhdistimia.

Päiväkodissa on aiemmin havaittu sisäilmaongelmia. Ratkaisuksi on esitetty tilojen korjaamista tai kokonaan uuden päiväkodin rakentamista alueelle. 

Mikkelin kaupunkiympäristölautakunta ja kasvatus- ja opetuslautakunta ovat puoltaneet uudisrakennuksen rakentamista. Mikkelin kaupunginhallitus päätti viime viikon kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle, että Mikkelin kaupunkialueen eteläpuolelle rakennetaan uusi päiväkoti, jonka nimeksi tulisi Kattilansillan päiväkoti.

Jos uusi rakennus päätetään tehdä, se tulee Kattilansillan nuorisotalon takana olevalle tontille eikä enää Suksisepäntielle.

Uuden päiväkodin kustannusarvio on noin 3,5 miljoonaa euroa. Päiväkotiin tulisi tilat noin 100 lapselle sekä avoimen varhaiskasvatuksen tilat.

Rakentamisesta päättää kaupunginvaltuusto.