Mikkelin liikuntatoimi taistelee lämpöaaltoa vastaan — Ensilumenlatu yritetään edelleen saada hiihtokuntoon isänpäiväksi

Hänninkentän jäädytys jatkuu myös. Kentän- ja laduntekijöiden toive on nyt, että pakkasta riittäisi edes yön tunneiksi.

Jaakko Avikainen

Mikkelin ensilumenlatu sijaitsee Rantakylässä. Lunta on ajettu pitkin viikkoa tämän arkistokuvan malliin.
Mikkelin ensilumenlatu sijaitsee Rantakylässä. Lunta on ajettu pitkin viikkoa tämän arkistokuvan malliin.

Mikkelissä tehdään sitkeästi töitä sekä ensilumen ladun että Hänninkentän tekojään kanssa, vaikka sääennusteet lupaavat kovastikin lämpenevää keliä jopa reiluksi viikoksi eteenpäin.

Kaupungin liikuntatoimi on jo aloittanut ensilumen ladun pohjatyöt. Lunta on ajettu maanantaista lähtien ja työt jatkuvat ainakin toistaiseksi.

Kaupungin verkkosivuilla luvataan, tosin säävarauksella, että ensilumenlatu avataan isänpäivänä 11. marraskuuta.

Liikuntapaikkapäällikkö Pekka Turunen sanoo, ettei lupauksesta ainakaan vielä tingitä.

— Jos ei aivan älyttömän lämmintä tule, työt jatkuvat. Ajetaan lunta sen verran paksusti, että pohjat pitävät, sanoo Turunen.

Laduntekijät toivovat nyt ennen kaikkea, että viime päivien yöpakkaset jaksaisivat jatkua.

— Se helpottaisi. Tosin nyt on ennustettu, että lämpötilat pysyvät plussan puolella öisinkin ainakin muutaman päivän. Pari viikkoa kun tässä selvittäisiin niin sitten alkaisi jo talvi puskea päälle, toivoo Turunen.

Mikkelin ensilumenlatu on 2,1 kilometrin pituinen hiihtolenkki. Se sijaitsee Rantakylän kuntoilureitillä. Ladulla on mahdollista hiihtää sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä.

Ensilumenladulla hiihtäminen on maksullista. Päivälippu maksaa 8,50 euroa ja kausikortti 85 euroa. Lippujen myynti ensilumenladulle loppuu, kun sääolosuhteet sallivat hiihdon muilla laduilla.

Hänninkentälle on ruiskutettu vettä jo reilun viikon ajan tekojään pohjien tekemiseksi. Hänskissäkin jäädytystä jatketaan, vaikka säät lämpenevätkin.

Turusen mukaan kentän pitäisi olla luisteltavassa kunnossa viimeistään perjantaina 16. marraskuuta.

Silloin Kampparit aloittaa Bandyliigakautensa kotiottelulla JPS:ää vastaan.