Rallijärjestäjien toivomus Mikkelin keskustaan: Pitäkää kadut puhtaana lumipenkoista

Huomenna alkavan SM Vaakuna-Rallin järjestelyt alkavat olla loppusuoralla.

Jaakko Avikainen

Erikoiskokeiden tiepohjat ovat hyvässä kunnossa, järjestäjät kertovat. Arkistokuva.

Perjantaina alkavan SM Vaakuna-Rallin järjestelyt alkavat olla loppusuoralla. Suurin urakka on kuitenkin edessä, sillä järjestäjät odottavat kaupunkiin ralliviikonlopuksi 5000 vierasta.

Työtä on tehty 650 vapaaehtoisen voimin niin Mikkelissä kuin Juvalla, jonne ulottuu rallin kaksi viimeistä erikoiskoetta.
— Kylätoimikunnat ja järjestöt ovat rakentaneet pätkien varrelle parkkeerauksen ja muut puitteet. Kaikki myyntipisteiden tuotto menee niiden pitäjille, rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Hannu Hulkkonen kertoo.

Viikonlopun sääennuste näyttää rallin kannalta hyvältä. Lunta on aurattu erikoiskokeiden varsilta pitkin viikkoa ja tiepohjat ovat oivassa kunnossa.

Ainoat kunnossapito-ongelmat liittyvät keskustaan. Katujen varsilla olevat lumipenkat ja niiden viereen pysäköidyt autot vaikeuttavat rallin sujuvuutta. Järjestäjien toivomuksessa onkin, että kaupungin kadut aurattaisiin viikonlopuksi huolellisesti.
— Se on myös imagoasia ulkomaisten vieraiden silmissä, Hulkkonen muistuttaa.

Majoituksen osalta kaupungin keskustan hotellit ovat perjantaina odotetusti täynnä.

Hotelleista kerrotaan, että lauantaiksi yksittäisiä huoneita on vielä saatavilla.

Viime vuonna osa ulkomaalaisista rallivieraista jäi saapumatta, sillä majoitustilaa ei kaupungista isommille ryhmille löytynyt.

Tänä vuonna peruutuksia ei ole tiettävästi tullut, mutta järjestäjät ovat luopuneet itselleen varatuista hotellihuoneista.
— Siten saimme lisää vieraita kaupunkiin. Majoitus on meille rajoittava tekijä. Kyllä keskustaan yhtä hotellia tällaisten tapahtumien aikaan kaivattaisiin, Hulkkonen sanoo.

Rallin ensimmäinen erikoiskoe nähdään Mikkelin Raviradalla perjantai-iltana. Se ajetaan SM-tasolla ensimmäistä kertaa parilähtönä.

Ennen kisaa katsojia viihdytetään stunt-fmx- ja monsteriauto -näytöksillä. Uusin kiinnitys illan tarjontaan on Toni Kuhasen rallicross-auton näytösajo.
— Lähtökohtana on houkutella entistä enemmän mukaan nuoria perheitä ja lapsia, Hulkkonen painottaa.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo