Kaukolämpöverkon höyryvuoto on näyttävä mutta vaaraton

Mikkelin energiayhtiö tiedotti höyryilmiöstä verkkosivuillaan. Ese Oy:n kaukolämpöverkko on kunnossa ja lämpöä riittää kyllä.

Vesa Vuorela

Kaukolämpöverkon vuoto aiheuttaa pakkaskelillä näyttävän näköisen höyrypatsaan. Ese Oy:n mukaan vuodot ovat tiedossa ja pieniä. Tämä höyry näkyy Mikkelin katukuvassa Mikonkadulla.

Mikkelin kaupungin energialaitos Etelä-Savon Energia Oy rauhoittelee kaupunkilaisia viemärikaivoista ja asvalttihalkeamista paikoittain nousevasta höyrystä.
Kyseessä on kaukolämpöverkon vuodon aiheuttama höyry, mutta ei vakava vaara.
– Verkostossa on ollut vuoden vaihteen tienoilla muutama vuoto, jotka aiheuttavat höyryä ilmaan. Ne ovat nyt pakkasilla enemmän näyttävän näköisiä kuin todellinen ongelma, sanoo Ese Oy:n kaukolämpöpäällikkö Auli Haapiainen-Liikanen.

Ese on saanut pakkasten kiristyttyä kaupunkilaisilta yhteydenottoja, ja yhtiö pyytää edelleenkin ilmoittamaan havainnoista. Ese tiedotti omilla verkkosivuillaan torstaina höyryvuodoista.
Vuotoja on ollut ja korjattu muun muassa Nuijamiehessä, keskustassa, Tuskussa ja Peitsarissa.
– Kaukolämpövuodot havaitaan kyllä nopeasti Esen valvomossa. Kaukolämpövuotoja havainnoidaan vuoden ympäri.
– Kaivoja on noin 700 ja venttiilejä tuhansia. Vuotoja ei voida täysin välttää ja ne ovat tyypillisiä muissakin kaukolämpöverkoissa, sanoo Haapiainen-Liikanen.
Haapiainen-Liikasen mukaan kaukolämpöverkko on kunnossa ja lämpöä riittää.

Ajankohtainen häiriötieto löytyy ESEn kotisivuilta www.ese.fi ja sosiaalisesta mediasta facebook.com/ese-mies.

Mikko Kääriäinen

Mikko Kääriäinen

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo