Poliisi varoittaa erittäin vaarallisesta huumausaineesta Kaakkois-Suomessa — Mahdollisesti yhteyksiä kuolemantapauksiin, on voinut levitä myös muualle Suomeen

Poliisin takavarikoima joidenkin kymmenien grammojen huume-erä sisältää karfentaniilia, jota on jatkettu fariinisokerilla.

Poliisi

Kaakkois-Suomen poliisi varoittaa Facebookissa vaarallisesta huumeesta, jota on takavarikoitu Kaakkois-Suomen alueella huomattava määrä.

Huumausaine sisältää karfentaniilia. Fentanyylia on jatkettu fariinisokerilla, ja aine muistuttaa hajultaan ja ulkonäöltään edelleen fariinisokeria.

Huumausaineen käyttöön liittyy vakava yliannostuksen vaara ja näin ollen hengenvaara. Fentanyyli voi imeytyä kehoon myös ihon läpi.

Ainetta on myyty mahdollisesti heroiinina. Poliisi kehottaa ihmisiä olemaan käyttämättä ainetta, mikäli heillä on sitä hallussaan.

Huumausainetta epäillään levinneen Kaakkois-Suomen kautta myös muualle Suomeen.

Poliisi on toistaiseksi vaitonainen yksityiskohdista. Rikoskomisario Tuomas Pöyhönen ei kerro, mistä päin Kaakkois-Suomea takavarikko on tehty. Määrä on suuri, useita kymmeniä grammoja.

Poliisin takavarikoima huume-erä sisältää karfentaniilia, jota on jatkettu fariinisokerilla.

Yksi henkilö on vangittu.

Pöyhösen mukaan on mahdollista, että karfentaniili on yhteydessä kuolemantapaukseen tai kuolemantapauksiin. Asiaa selvitetään.

Karfentaniilista on tänä vuonna havaintoja eri paikkakunnilla. Tulli takavarikoi sitä kesäkuussa.