Mikkelin ratsastuspiireissä tapahtuu muutoksia: Ratsastuskoulu loppuu Rouhialan tallissa, toiminta jatkuu yksityistallina

Rouhialan talliyrittäjänä vajaat viisi vuotta toiminut Jenni Otva perustelee muutosta henkilökohtaisilla syillä.

Jaakko Avikainen

Jenni Otvan johtama Rouhialan talli keskittyy vastedes yksityisasiakkaisiin.
Jenni Otvan johtama Rouhialan talli keskittyy vastedes yksityisasiakkaisiin.

Mikkeliläinen Rouhialan talli lopettaa ratsastuskoulutoiminnan. Viimeiset ratsastustunnit Rouhialassa pidetään loppukesällä.

Tulevaisuudessa talli keskittyy yksityishevosten täysihoitoon sekä talliasiakkaille suunnattuihin valmennuspalveluihin.

Rouhialan talliyrittäjänä viitisen vuotta toiminut Jenni Otva perustelee muutosta henkilökohtaisilla syillä.

— Keskityn siihen, mikä on aina ollut lähinnä omaa sydäntäni. Tarkoitus on ottaa talliin lisää yksityisasiakkaiden hevosia ja tarjota entistä parempia hoito- ja valmennuspalveluja, Otva sanoo.

Rouhialan tallissa on tällä hetkellä 12 yksityisasiakkaan hevosta. Kaikkiaan paikkoja on 20, ja ne olisi nyt tarkoitus saada täyteen.

— Suunnitelmissa on tuoda tallille myös entistä enemmän tasokkaita valmentajia, jotta asiakkaidemme ei tarvitsisi lähteä muualle valmennuksen perään, Otva kaavailee.

— Pyrimme olemaan alueen paras yksityistalli, hän linjaa.

Innokkaita harrastajia riittää

Bisneksen kannattamattomuus tai asiakaskato eivät ratkaisuun vaikuttaneet.

— Päinvastoin. Kysyntää olisi ollut niin paljon, että meillä olisi ollut mahdollisuus laajentaakin. Puhelin on soinut niin tiheään, että olen välillä miettinyt, olenko hullu, kun lopetan näin suositun toiminnan. Mutta nyt on aika tehdä jotakin muuta, Otva sanoo.

Rouhialan talli on yksi neljästä mikkeliläisestä maneesitallista, joilla on oikeus Suomen ratsastajainliiton tunnuksen käyttämiseen.

Ratsastuskoulutoimintaa jää edelleen Relanderin ponitalliin, Kekkolan kartanoon sekä Niemenpellon talliin. Mikkelissä toimii myös useita pienempiä hevostalleja.

Rouhialan talli on Mikkelin ratsastusseuran (MRS) tukikohta. Seura myös omisti Rouhialan tallin syyskuuhun 2013 saakka, jolloin Otva osti tallin toiminnan.

Otvan mukaan yhteistyö jatkuu entisellään, eli MRS:n valmennusta ja kilpailuja järjestetään edelleen Rouhialassa. Otva on MRS:n varapuheenjohtaja.

Ratsastusharrastuksen hiipumisesta Otva ei ole nähnyt merkkejä.

— Innokkaita harrastajia tulee lajin pariin jatkuvasti. Toki ratsastus on sitova harrastus. Iän myötä monen mahdollisuudet niin merkittävään ajankäyttöön vähenevät. Mutta kyllä ratsastus edelleen kiinnostaa, Otva arvioi.