Keskustan piirijärjestöt lomauttavat henkilöstöään — Eduskuntavaalitappio johti puoluetuen putoamiseen

Keskustan Etelä-Savon ja Itä-Savon piirien toiminnanjohtaja on lomautettuna syyskuun alkuun saakka. Puoluetoimiston mukaan keskustan puoluetuki on tippunut 1,8 miljoonaa euroa.

Vesa Vuorela

Keskustan Etelä-Savon piirin toiminnanjohtaja, joka on myös Itä-Savon piirin toiminnanjohtaja, on lomautettu syyskuun alkuun saakka.
Keskustan Etelä-Savon piirin toiminnanjohtaja, joka on myös Itä-Savon piirin toiminnanjohtaja, on lomautettu syyskuun alkuun saakka.

Puoluetuen pieneneminen viime kevään eduskuntavaalien jälkeen on kaventanut keskustan piirien taloudellisia edellytyksiä.

Usea piiritoimisto on lomauttanut henkilöstöään. Muun muassa keskustan Etelä-Savon ja Itä-Savon piirien toiminnanjohtaja on lomautettuna syyskuun alkuun saakka.

Etelä-Savon piirin puheenjohtaja Kirsi Olkkonen vahvistaa asian, mutta ei kommentoi lomautusta sen enempää.

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen sanoo, että jokainen piirijärjestö toimii itsenäisesti taloudellisesti ja myös tekee itse taloutta koskevat ratkaisunsa.

— Piireillä on erilaisia henkilöstörakenneratkaisuja. En ota kantaa yksittäisten piirijärjestöjen tilanteeseen, mutta tuntuu siltä, että lomautuksia on tehty monessa piirissä.

Taustalla on puolueen rahoitustilanne. Piirien tulot muodostuvat sekä puolueen kautta tulevasta puoluetuesta että jäsenmaksuista.

Keskustan puoluetuki putosi olennaisesti viime eduskuntavaalien tuloksen perusteella. Pirkkalaisen mukaan pudotus liikkuu 1,8 miljoonan euron tietämissä nyt loppuvuoden aikana.

Lomautuksia on tehty monessa piirissä. — Riikka Pirkkalainen

— Kun tuki jyvitetään piireille, niiden taloudellinen asema heikkenee. Jokainen piiri joutuu varmasti tarkastelemaan talouttaan uudelleen, sanoo Pirkkalainen.

— Näköpiirissä ei ole, että puoluetuki palautuisi vaaleja edeltävälle tasolle. Jos tukeen tulisi korotus, sekään ei kompensoisi menetystä.

Muita seuraamuksia Pirkkalaisen mukaan tilanteesta ei tämän hetkisen tiedon mukaan ole.

Keskustapiireissä, muun muassa Etelä-Savossa ja Itä-Savossa, on spekuloitu piirijärjestöjen yhdistymisellä.

Pirkkalainen ei lähde arvioimaan asiaa, vaan sanoo, että ei ota kantaa mahdollisiin piirifuusioihin.

Luetuimmat