Fiksari pesee auton manuaalisesti, kun konepesu ei riitä — Kesäksi autoon jäänyt hirvenliha oli ainut tapaus, joka vei putsaajasta voiton

Tekijät-juttusarjassa esittelemme eri alojen ammattilaisia. Autofiksari Janne Kesoselle kurakelit tuovat lisää asiakkaita.

Mari Koukkula

Janne
 Kesosen yksi asiakasryhmä ovat autoliikkeet. Säilytyspölyt pestään pois
 autosta ja auto vahataan, jos auton ostaja  on vahauksen tilannut. 
Sisätilat siistitään myös luovutuskuntoon.  
Janne Kesosen yksi asiakasryhmä ovat autoliikkeet. Säilytyspölyt pestään pois autosta ja auto vahataan, jos auton ostaja  on vahauksen tilannut. Sisätilat siistitään myös luovutuskuntoon.  

Kevät ja kurakelit tietävät mikkeliläiselle autofiksausyrittäjä Janne Kesoselle tavallistakin pitempiä työpäiviä. Käsityönä autojaan pesettävien vakioasiakkaiden lisäksi asiakkaiksi tulee niitä, joiden auton pinnasta automaattipesu ei ole pystynyt poistamaan kaikkia jälkiä.

Mitä kuuluu työpäivääsi autopesula Jjk-Fixissä?

— Auton pesut ja vahaukset ovat perustöitä. Viime aikoina ovat yleistyneet korin keraamiset pinnoitukset. Pinnoitus antaa vahausta paremman suojan autolle ja se säilyy pitempään uuden näköisenä. Teemme myös paljon verhoilupesuja, joihin tavallisilla auton omistajilla ei välineitä. Lisäksi meillä on puhdistustarvikkeiden myyntiä. Asiakkaiden neuvonta aineiden käytössä on osa työtämme. Teemme myös ajoneuvoteippauksia.

Miten tulit alalle?

— Sattumuksien kautta. Ennen yrityksen perustamista olin kiinteistönhoitajana. Kaverilla oli vastaava yritys ja samassa hallissa oli tilaa toisellekin yritykselle. Perustin yrityksen 2004. Autot ovat aina kiinnostaneet minua. Tällä hetkellä minulla on käyttöauton lisäksi harrasteautona 77-vuosimallin Ford Thunderbird.

Onko vastaan tullut toivottomilta tuntuvia työtehtäviä?

— Yleensä kaikki saadaan kuntoon. Jos yksi pesukerta ei riitä tehdään toinen. Juuri pesin yhden auton istuimet neljännen kerran. Homeen poistoon on omat aineensa ja hajuja poistetaan otsonoinnilla. Olen ollut alalla 14 vuotta ja muistan vain yhden tapauksen, jossa sisustukseen pinttynyttä hajua ei saatu pois. Autoon oli unohtunut kesäksi neljä kiloa hirvenlihaa ja hajun poistaminen olisi vaatinut verhoilun uusimista.

Tässä, jos missä näkee oman kätensä jäljen. — Janne Kesonen

Ketkä ovat asiakkaitasi?

— Ihmiset, jotka haluavat pitää hyvää huolta autostaan, eivätkä halua konepesun kuluttavan pintoja. Autoliikkeet ovat merkittävä työllistäjä. Fiksaamme niille käytettyjä ja uusia autoja.

Mikä on parasta työssäsi?

— Tässä, jos missä näkee oman kätensä jäljen.

Mikä on pahinta työssäsi?

— Yrittäjänä joutuu tekemään pitkää päivää. Vaikka liike on auki 9 – 17, niin työpäivistä tulee helposti 10 – 12-tuntisia. Onhan tämä vähän hullun hommaa. Yrityksessä on minun lisäkseni yksi työntekijä ja nyt olen palkkaamassa toista. Olisi hyvä, jos perheelle jäisi enemmän aikaa.