Markus kokkaa itse valmistujaisruokansa - villiyrttejä juhlapöytään omalta takapihalta

Kokiksi valmistuneen Markus Kaiholan unelmana on kokkien MM-kisat.

Taru Hokkanen

Markus Kaihola valmistui kokiksi Etelä-Savon ammattiopistosta.
Markus Kaihola valmistui kokiksi Etelä-Savon ammattiopistosta.

Kokiksi Etelä-Savon ammattiopistosta valmistunut

Markus Kaihola

pääsee testaamaan taitojaan heti valmistujaisviikolla. Juhlissa nautittava menu syntyy nimittäin lähes täysin Kaiholan käsistä ja päästä. Kantavana teemana ovat itse kerätyt villiyrtit ja kasvit. Ruokalistalta löytyy muun muassa maitohorsmaa, voikukkasämpylöitä ja villiyrttisalaattia. Jälkiruokana tarjoillaan vuohenputki-porkkanakakkua ja koivukermaa.– Suuri osa juhlamenun raaka-aineista löytyy luonnosta kodin läheltä, Kaihola kertoo. Opiskeluaikana Kaihola innostui kokkikilpailuista. Suomessa hän osallistui Taitaja-kilpailun semifinaaleihin ja vieraili myös kisaamassa Venäjällä. Yksi unelmakin löytyy.– On aina mukavaa nähdä oma kädenjälki. Olisihan se mahtavaa olla joskus kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa Bocuse d'Orissa.

Lasse Laitinen