Savonlinnasta pohjoiseen on tarjolla uusi ja tarkempi merikarttasarja

Uuden tekniikan avulla on saatu entistä tarkempia syvyystietoja.

Saimaan syvyyttä on mitattu tarkempien karttojen saamiseksi jo useampi kesä peräkkäin ja ensi kesänä työ jatkuu.

Liikennevirasto on julkaissut uuden painoksen merikarttasarjasta M. Sarja on laajentunut vuoden 2006 painoksesta merkittävästi ja samalla sen nimeksi on muutettu Savonlinna - Kuopio - Iisalmi.

Uudessa painoksessa ovat mukana myös Suuren Ruokoveden, Onkiveden, Vieremän sekä Kiuruveden alueet.

Merikarttasarja perustuu uudella tekniikalla mitattuihin entistä tarkempiin syvyystietoihin. Niitä on päivitetty laajoille alueille myös väylien ulkopuolelle.

Lisäksi mukana on paljon uusia yksittäisiä syvyys- ja kivihavaintoja. Myös muut tiedot, kuten luonnonsuojelualueiden rajat ja venesatamatiedot on päivitetty uuteen painokseen.

Uusi painos sisältää viisi uutta karttalehteä, kaksi peruslehden laajennosta sekä kuusi spesiaalia.

Laajennettu sarja kattaa entisen M-sarjan lisäksi myös yksilehtisten karttojen 431 (Suuri Ruokovesi) ja 432 (Onkivesi) alueet. Nämä yksilehtiset kartat sekä merikarttasarjan kanssa päällekkäinen kartta 433 (Kuopio - Juankoski) poistetaan samalla valikoimasta.

Kokonaan uutena alueena sarjassa on mukana Vieremälle johtava venereitti, jota ei aikaisemmin ole esitetty merikartalla.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.