Mikkeliläisprofessori Mika Sillanpää nousi toista kertaa maailman viitatuimpien tutkijoiden joukkoon

Vesa Vuorela

Tutkijana Mika Sillanpää pyrkii ratkaisemaan puhtaan veden saannin ja riittävyyden ongelmaa paikoissa, joissa se on uhan alla.
Tutkijana Mika Sillanpää pyrkii ratkaisemaan puhtaan veden saannin ja riittävyyden ongelmaa paikoissa, joissa se on uhan alla.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston kemian professori, mikkeliläinen Mika Sillanpää nousi jälleen maailman viitatuimpien tutkijoiden joukkoon.

Sillanpää on listan ainoa suomalaistutkija insinööritieteiden alalta, ja sijoittui listalle toisena peräkkäisenä vuonna. Kaikkiaan vuoden 2018 listalle sijoittui 35 tutkijaa suomalaisista yliopistoista, tiedottavat LUT ja Mikkelin yliopistokeskus.

Sillanpää on LUT-yliopiston Mikkelissä sijaitsevan vihreän kemian laboratorion johtaja. Puhtaan veden saatavuuden ja riittävyyden haastetta tutkimuksellaan ratkova Sillanpää on jo vuosia ollut alansa arvostetuimpien tutkijoiden joukossa

Highly Cited Researchers 2018 -listan laatii Clarivate Analytics (aiemmin Thomson Reuters).

Tieteelliset julkaisut arvioidaan niihin tehtyjen viittausten lukumäärän mukaan. Viittausmäärät kertovat yleisesti siitä, kuinka hyvin tutkijan julkaisut tunnetaan maailmalla ja antavat osviittaa tutkimuksen vaikuttavuudesta.