Kaj Turunen: Perussuomalaiset ja Soini puolustavat Savonlinnan kampusta

Perussuomalaiset puolustaa opettajankoulutuksen säilyttämistä Savonlinnassa, sanoo puolueen kansanedustaja Kaj Turunen.

Antti Varonen

Kaj Turunen: Perussuomalaiset ja Soini puolustavat Savonlinnan kampusta

Perussuomalaiset ministerit puolustavat opettajankoulutuksen säilyttämistä Savonlinnassa, kertoo puolueen kansanedustaja Kaj Turunen. Savonlinnalainen kansanedustaja kertoo käyneensä torstaina keskusteluja puolueensa ministerien ja puheenjohtaja Timo Soinin kanssa.

Turusen mukaan puolueen kanta on yksiselitteinen.

- Ministerit puoltavat opettajankoulutuksen jatkamista Savonlinnassa, puheenjohtaja Soini mukaan lukien. Koulutuksen keskittäminen Joensuuhun ei ole oikea ratkaisu, Turunen sanoo.

Turusen mukaan Itä-Suomen yliopiston johto hakee keskittämissuunnitelmilla helppoa ratkaisua, joka tulisi olemaan veronmaksajille kallis ratkaisu.

Kansanedustaja on huolissaan päätöksen vaikutuksista erityisesti elinkeinoelämään ja Oopperajuhliin. Turusen mukaan koulutuksen keskittäminen Joensuuhun maksaisi yhteensä 136 miljoonaa euroa. Summa perustuu Turusen mukaan Joensuun kaupungin ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n laskelmiin.
– Koulutuksen loppuminen Savonlinnasta suistaisi kaupungin kriisikunnaksi ja valtion erityistukien piiriin 850 opiskelijan ja noin sadan työpaikan siirtyessä Joensuuhun. 136 miljoonaa euroa yhteiskunnalle on kova hinta.

– Hulluinta koko siirtohankkeessa on, että kaikki se infra, joka Savonlinnassa jäisi tyhjilleen, jouduttaisiin Joensuuhun rakentamaan uudestaan.

Turusen mukaan asiaa puidaan helmikuussa ministerityöryhmässä, jota johtaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Kokoomukselta mukana on myös säilyttämistä aiemmin puoltanut mikkeliläisedustaja Lenita Toivakka.

Perussuomalaisista mukana ovat Hanna Mäntylä ja Jari Lindström, keskustalta Olli Rehn ja joensuulainen Anu Vehviläinen.

Turunen ei halua ottaa tarkemmin kantaa mihin toimiin Perussuomalaiset on valmis ryhtymään Savonlinnan kampuksen puolustamiseksi.

- Opetusministeri on tässä avainasemassa. On mahdollista, että asia päätetään hallituspuolueiden neuvottelujen kautta. Silloin kolme ässää tekevät päätöksen, Turunen sanoo.

Turusen mukaan järkevin ratkaisu olisi päättää viiden vuoden erillisrahoituksesta yliopiston vuonna 2016 päättyvän tuloskauden jälkeen.

- Sitten tehtäisiin pidempiaikainen ratkaisu, esimerkiksi 20 vuodeksi tai pidemmäksi aikaa, Turunen ehdottaa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.