Mikkeliläisnainen uhkasi toista naista ballerina-tyylisellä kengällä suihkussa — Tekoa puitiin hovioikeudessa asti

Hovioikeuden mukaan käräjäoikeus toimi korvausten määrää harkitessaan väärin, kun se rinnasti teon esimerkiksi ladatulla haulikolla uhkaamiseen.

Hovioikeuden mielestä teko oli laittomien uhkauksien lievemmästä päästä.
Hovioikeuden mielestä teko oli laittomien uhkauksien lievemmästä päästä.

Toista naista kengällä uhanneen mikkeliläisnaisen käräjäoikeudelta saama sakkotuomio lieveni Itä-Suomen hovioikeudessa.

Hovioikeus katsoi kerrostalon saunatiloissa tapahtuneen laittoman uhkauksen seuraamukseksi 15 päiväsakkoa. Etelä-Savon käräjäoikeudessa rikoksesta oli tuomittu maksettavaksi 25 päiväsakkoa.

Loukkauksen kohteeksi joutunut nainen saa 300 euron korvauksen. Käräjäoikeus oli katsonut kärsimystä aiheutuneen 700 euron edestä. Oikeudenkäyntikulut pysyivät ennallaan.

Tapaus sattui vuokrataloyhtiön saunatiloissa marraskuussa 2016. Tekohetkellä 69-vuotias vastaaja oli tullut kovaäänisesti ojentamaan toista naista siitä, että tämä oli tuonut vieraita saunatiloihin.

Asianomistaja oli tuolloin suihkussa alasti, ja hän koki tilanteen uhkaavaksi. Tekijä oli uhannut lyödä asianomistajaa ja helisyttänyt tämän lähellä tummaa, ballerina-tyylistä kenkää.

Oikeusasteet katsoivat vaaran kriteerien täyttyneen ja vastaajan syyllistyneen laittomaan uhkaukseen. Hovioikeuden mielestä teko oli kuitenkin laittomien uhkauksien lievemmästä päästä, ja siksi seuraamuksia lievennettiin.

Hovioikeuden mukaan käräjäoikeus on korvausten määrää harkitessaan rinnastanut kenkä-uhkauksen tapauksiin, jossa 15-vuotiaan kurkkuun on tehty pieni viilto veitsellä tai jossa toista on uhattu ladatulla haulikolla.

Hovioikeuden mukaan kengällä uhkaaminen ei rinnastu vakavuudeltaan mainitunlaisiin tekoihin.

Käräjäoikeuden ratkaisusta valitti tuomittu. Hän vaati hovioikeudelta syytteen ja korvausvaatimusten hylkäämistä kokonaan, tai sakkorangaistuksen ja hänen maksettaviksi tuomittujen korvausten alentamista. 

Juttua täydennetty muun muassa vastaajan iällä ja korvausten määrän perusteluilla klo 10.35.