Tiilikainen: Nyt on aika sopia saimaannorpan suojelusta - katso ministerin videohaastattelu!

Ministeri kolasi tänään norpille apukinoksia Mikkolanniemellä Savonlinnassa. Katso videolta ministeri Kimmo Tiilikaisen haastattelu norpansuojelusta.

Tuija Pauhu

Ministeri Kimmo Tiilikainen otti kantaa norpansuojelun puolesta kolaamalla apukinoksia Savonlinnan Mikkolanniemellä tänään.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) kannustaa vesialueen omistajia tekemään sopimuksia kalastusrajoituksista saimaannorpan suojelemiseksi aiempaa laajemmalle alueelle.

Ely-keskus postitti aiheesta 320 sopimustarjousta kalavesien omistajille tänään. Niistä 60 kirjettä eli lähes viidennes on osoitettu laajennetulle uudelle alueelle. Kaikki alueen osakaskunnat, joiden yhteystiedot ovat tiedossa, saavat sopimustarjouksen helmikuun alkupuolella.

Vanhat kalastusrajoitussopimukset päättyivät vuoden vaihteessa. Aiemman 2000 neliökilometrin verkkokalastuskiellon sijaan uusi tavoitealue on Saimaannorppa ja kalastus -seurantaryhmän esityksen mukaan laajuudeltaan 2 600 neliökilometriä.

Tiilikaisen mukaan sopimukseen tarttuminen osoittaa sitoutumista norpan suojeluun ja tuo myös taloudellista korvausta.

Metsähallituksen arvion mukaan saimaannorppia on nyt noin 320 yksilöä. Saimaannorpan suojelustrategian välitavoitteena on 400 hylkeen kanta vuonna 2025.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.