Venäläisturistien matka katkesi bussin liukasteluun Puumalassa, 50 matkustajaa kuljetettiin Sahanlahteen pakkasta pakoon

Kaipaalantie oli linja-auton liukastelun vuoksi poikki seitsemän tuntia.

Kai Skyttä

Venäläisturistien matka katkesi bussin liukasteluun Puumalassa, 50 matkustajaa kuljetettiin Sahanlahteen pakkasta pakoon

Venäläisturistien matka keskeytyi lievään liikennehaaveriin, kun heitä kuljettanut tilausbussi liukasteli varhain perjantaiaamuna Puumalassa.

Onnettomuus sattui hieman ennen puolta kahdeksaa Kaipaalantiellä, muutaman kilometrin päässä Sahanlahdesta. Linja-auto lähti ylämäessä liukumaan takaperin ja päätynyt tielle poikittain tukkien samalla kulkuväylän molempiin suuntiin.

Tilanteesta ei ollut poispääsyä bussin omin voimin, joten paikalle hälytettiin Etelä-Savon pelastuslaitoksen yksiköitä noin kello 6 aamulla. Paikalle on tilattiin myös hiekoitusauto sekä hinausauto vetämään linja-auto takaisin tielle.

Hinausauto poistui paikalta lopulta kello 13, eli tie oli poikki seitsemän tuntia.

— Linja-auto on haastava hinata, ja vei aikansa saada paikalle hinauskalusto Imatralta, Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin iltapäivällä.

Poliisi hoiti hinausjärjestelyt ja ohjasi liikennettä, kun linja-autoa hinattiin. Poliisin mukaan linja-auton kuljettajaa ei epäillä rikoksesta, vaan onnettomuus sattui liukkauden vuoksi.

Linja-auton noin 50 matkustajaa kuljetettiin auton siirtämisen ajaksi Sahanlahteen lämmittelemään, koska pakkasta oli perjantaiaamuna reippaanlaisesti. Kukaan ei loukkaantunut.  Kaipaalantie oli tapahtumapaikalla erittäin liukas.

Viranomaiset kertoivat aamulla, että matkustajat pääsevät jatkamaan matkaa heti, kun kalusto saadaan kuntoon. Poliisin tilannekeskuksella ei ollut tietoa siitä, minne linja-auto oli matkalla.

Päivitetty 23.2. klo 14.01: Lisätty poliisilta saadut tiedot hinauksesta ja siitä, että tilanteeseen ei liity rikosepäilyjä. Uusittu ingressi.